Početna Lifestyle Mlada dizajnerka stvara haljine od ukrasnog papira

Mlada dizajnerka stvara haljine od ukrasnog papira

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina ljudi u smeće baci ukrasni papir kojim su umotani novogodišnji i božićni pokloni, međutim to nije slučaj sa mladom dizajnerkom Olivijom Mers, koja od starog ukrasnog papira stvara unikatne haljine iz bajki.

Mlada dizajnerka iz Sjeverne Karoline iskoristila je šareni ukrasni papir u koji su bili umotani pokloni te stvorila unikatnu haljinu koja podsjeća na haljine princeza iz “Diznijevih” filmova.

Mersova je već zadobila pažnju javnosti zbog kreiranja nekonvencionalnih haljina 2015. godine kada je iskoristila omote iz restorana “Taco Bell” da bi napravila haljinu princeze Bele iz filma “Ljepotica i zvijer”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj dizajn su primijetili i čelnici restorana “Taco Bell” pa je već naredni dizajn mlade umjetnice bio inspirisan drugim jelima ovog slavnog lanca restorana brze hrane.

Ipak, obožavaoci s Instagrama koji prate rad mlade dizajnerke su istakli da je nova haljina napravljena od ukrasnog papira vrhunac kreativnosti Olivije Mers.

“Prva haljina je nastala kao pokušaj da sačuvam stari ukrasni papir koji svake godine završi u smeću nakon praznika. Mrzim da vidim toliko stvari koje se bacaju bespotrebno kad znam da se od njih može napraviti nešto novo i kreativno”, naglasila je Mersova.

Mlada dizajnerka je dodala da je svjesna da njene kreacije ne mogu da potraju dugo, ali da je ipak zadovoljna jer je ukrasnom papiru udahnula novu svrhu.

“Uz pomoć ukrasnih traka i ljepila ovaj papir može da dobije novu svrhu i drago mi je što ove godine nije završio na otpadu.”

Tokom praznika dizajnerka je upravo na ovaj način stvorila jednu bajkovitu haljinu, za koju priznaje da je morala da doživi i nekoliko prepravki dok nije postigla savršenstvo. Olivija dodaje da je njen dizajn toliko otporan da mu ni kiša nije mogla naškoditi.

“Svaka haljina ima i posebnu pothaljinu koja omogućava udobnije nošenje i bolju podršku ukrasnom papiru”, istakla je Olivija.

Mlada dizajnerka je dodala da će nastaviti i dalje da stvara unikatne odjevne predmete od nekonvencionalnih materijala.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila