Početna Crna hronika Mještani ogorčeni: “Rijetko prođe godina, a da ovdje neko ne strada” (FOTO)

Mještani ogorčeni: “Rijetko prođe godina, a da ovdje neko ne strada” (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto na kojem su sinoć, oko ponoći, poginula dva, a povrijeđena još dva učenika Tehničke škole iz Gradiške, poznato je među lokalnim mještanima kao dionica smrti.

Naime, rijetko koja godina prođe a da se na putu Gradiška – Vrbaška – Donji Podgradci ne desi tragedija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Više smo prestali i brojati, ali nećemo pogriješiti ako kažemo da je u proteklih 10 godina poginulo najmanje 10 osoba – ispričao je mještanin koji je želio ostati anoniman.

Dodaje da je posebno kritična dionica nakon isključenja s autoputa Banjaluka – Gradiška, u Čatrnji, prema Vrbaškoj. Crnoj statistici „kumuju“ loš i neosvijetljen put, naglo suženje i krivina.

Tvrdnjama mještana da se radi o dionici smrti ide u prilog i da je sve više spomenika pored puta koji podsjećaju na tragične ishode saobraćajnih nesreća.

Jedan od krajputaša iz 2010. nalazi se odmah pored mosta na rijeci Jablanici. Na mostu, koji se nalazi u neposrednoj blizini na kojem su stradali srednjoškolci, još je razapeta traka, koja svjedoči o jednoj od ranijih nesreća.

Podsjećamo, četvorica učenika su se sinoć vraćala s košarkaškog treninga u sportskoj dvorani osnovne škole u Vrbaškoj, udaljenoj 10-ak kilometara od Gradiške, kada se desila tragedija.

Automobil je, u trenutku slijetanja s puta, udario u drvo, koje je od siline udara slomljeno.

Poginuli su Davor Mijatović (18) i Miloš Švraka (18), a povrijeđeni Miroslav Kozomara i Marko Stević.

Srpska Info

cera - Mještani ogorčeni: “Rijetko prođe godina, a da ovdje neko ne strada” (FOTO)