Početna BiH Mitropolit dabrobosanski Hrizostom: Bolest je posljedica grijehova

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom: Bolest je posljedica grijehova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je svečanu vaskrsnu liturgiju u Sabornom hramu u Sarajevu, odakle je poručio vjernicima da nikada ne gube vjeru u Boga i da u ovom teškom vremenu epidemije vjeruju u Gospoda.

Mitropolit je ocijenio da je bolest koja je snašla cijeli svijet posljedica svakodnevnih grijehova, te je vjernike pozvao na pokajanje.

Prema njegovim riječima, nikada ne treba gubiti nadu u Hrista, koji je pobijedio, ne samo bolest, nego i smrt i grijeh. Mitropolit je pozdravio sve vjernike koji su, zbog suzbijanja širenja virusa korona, danas ostali u svojim domovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Molili smo se danas za sve njih, za cijeli svijet, da Gospod učini svoju milost prema rodu ljudskome i da sve nas spasi i zaštiti od nevolje i bijede u koju smo upali zbog virusa korona – rekao je mitorpolit Hrizostom u besjedi u Sabornom hramu u Sarajevu.

Vladika je istakao da je ovogodišnje vrijeme Velikog posta prošlo u duhovnim i biološkim borbama, strahovima i neizvjesnosti, ali da danas postoji nada u Gospoda, koji je vaskrsao i tako dao nadu da će sva iskušenja i patnja biti pobijeđeni.

Vjernicima je čestitso Vaskrs tradicionalnim pozdravom “Hristos vaskrse!” i poželio im srećan i blagosloven praznik.

Na liturgiji je pročitana vaskršnja poslanica patrijarha srpskog Irineja. U Sabornoj crkvi u Sarajevu u 17 sati će biti služeno Pashalno večernje.

ASHA prodaja vozila