Početna Prijedorski region MISLE NA PRIRODU: Pustili 300 fazana u lovište kod Dubice

MISLE NA PRIRODU: Pustili 300 fazana u lovište kod Dubice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovačko udruženje “Jelen” iz Kozarske Dubice, pored toga što veliku pažnju poklanja izgradnji i renoviranju lovno-tehničkih i lovno-uzgojnih objekata, očuvanju prirode i prirodnih ljepota, stalno obogaćuje lovište različitim vrstama divljači.

– Svake godine u naše lovište, koje se prostire na velikom području Kozare, Prosare, Knešpolja i Pounja, puštamo po nekoliko stotina fazana, zečeva i druge divljači koju kasnije hranimo i štitimo. Nedavno smo vlastitim novcem kupili 300 fazana i na nekoliko mjesta pustili u lovište – kaže za Srpskainfo Slobodan Borojević, predsjednik Lovačkog udruženja “Jelen”.

Planovi dubičkih lovaca su veoma ambiciozni. Oni planiraju da ovog ljeta nabave 50 odraslih zečeva i puste u svoje lovište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prošle godine, takođe smo kupili još 300 odraslih fazana, kao i ove sezone, te 65 zečeva koje smo pustili na području nekoliko lovačkih sekcija. Naša praksa ogleda se u stalnom obogaćivanju lovišta, unošenju više divljači nego što ga tokom lova iznesemo ili uginu u prirodnom lancu. Samo time može napredovati, a prirodu čuvati na najbolji način – smatraju dubički lovci.

Inače, Lovačko udruženje „Jelen“ iz Kozarske Dubice ove godine obilježilo je 110 godina postojanja.

Slobodan Borojević, predsjednik Udruženja, podsjeća da je ono formirano 1910. i da je jedno od prvih lovačkih društava organizovanih na ovom području. On je naglasio da tradicija ima važnu ulogu u njihovom radu te podsjetio na sadašnje aktivnosti.

– Naši članovi izgradili su više od 300 lovno-tehničkih, lovno-uzgojnih objekata u svom lovištu. Uz pomoć lokalne uprave, renoviramo stare i napuštene objekte, pretvarajući ih u koristan prostor za lovce i mjesne zajednice, za društveni život – istakao je Borojević.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila