Početna Biznis Mišković u četvrtak otvara još veći tržni centar

Mišković u četvrtak otvara još veći tržni centar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak će biti otvoren još jedan tržni centar Delta Planet, u vlasništvu srbijanskog biznismena Miroslava Miškovića, i to u bugarskom gradu Varna.

Podsjetimo da je Mišković u prošli četvrtak otvorio Delta Planet Banjaluka,  za koji se navodi da je najveći šoping centar u BiH.

Varna je drugi po veličini grad u Bugarskoj i važan turistički centar. Ovaj projekat vrijedan je 120 miliona eura, a realizovan je u partnerstvu s bugarskom kompanijom AP Investments.

Objekat je površine 110.000m2. Šoping-mol Delta Planet u Varni ima 3 sprata i 3 podzemne etaže za parkiranje, 12 kino sala i oko 160 lokala različite namjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poređenja radi, Delta Planet Banjaluka ima površinu od 62.500m2 od kojih je 30.200m2 prostora za izdavanje, a investicija je bila vrijedna 70 miliona eura.

Osim toga, Delta Real Estate planira da započne izgradnju do sada najvećeg i najekskluzivnijeg šoping-mola u Srbiji pod brendom Delta Planet. Šoping-mol, ukupne površine od oko 200.000 kvadratnih metara, nalazit će se na beogradskoj Autokomandi.

Projekat je vrijedan čak 200 miliona eura što će biti najveća investicija Delta Real Estate Grupe u narednom periodu.

Mišković je prošle sedmice najavio ulaganja i u ostale zemlje bivše Jugoslavije.

– Uskoro očekujemo početak investicija u Zagrebu i Skoplju. A nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje Delta Planeta i hotela InterContinental u Beogradu – najavio je Mišković, te najavio i početak gradnje šoping centra u Sarajevu.

Mišković nije precizirao o kakvoj se investiciji u Hrvatskoj radi, ali je ranije govorio da je namjera njegove kompanije da nakon otvaranje hotela InterContinental u Ljubljani hotel tog lanca otvori i u Zagrebu i Skoplju.

U Sarajevu, kako je BiznisInfo objavio, Mišković je vlasnik kompanije Standard Nekretnine koja u svom posjedu ima zemljište na Stupu.

Standard Nekretnine, kao dio nekadašnje kompanije Standard, ima u svom vlasništvu nekretnine u Sarajevu u vrijednosti od 10 miliona KM, od čega 3 miliona KM zemljišta i 7 miliona KM “investicijskih nekretnina” koje su nekada pripadale fabrici namještaja.

Evo kako izgleda Delta Planet u Varni: 

 

ASHA prodaja vozila