Početna Politika Mirko Šarović: Imam dovoljno energije, znanja i umijeća da donesem pobjedu

Mirko Šarović: Imam dovoljno energije, znanja i umijeća da donesem pobjedu

Vodićemo pozitivnu kampanju, pružamo ruku protivkandidatima, mislimo da treba da se nadmećemo u tome ko može da ponudi bolju budućnost našim građanima, rekao je.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a, Milan Miličević, potvrdio je odluku Glavnog odbora da kandidat stranke za člana Predsjedništva BiH bude lider stranke Mirko Šarović.

Miličević je Šaroviću čestitao i poželio pobjedu, za koju je rekao da bi bila jedini uspjeh. On je rekao da očekuje podršku ostatka opozicije, i da na isti način Jelena Trivić iz PDP-a, kandidat za predsjednika RS-a, bude podržana ispred SDS-a.

Predsjednik SDS, Mirko Šarović, nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a, izjavio je da mu je drago što je ovaj proces priveden kraju. Uputio je mnogo komplimenata na račun Miličevića.

“Trivić je sjajna kandidatkinja”

– Mi možemo doći do pobjede, mi smo uvjereni u to. Vodićemo pozitivnu kampanju, pružamo ruku protivkandidatima, mislimo da treba da se nadmećemo u tome ko može da ponudi bolju budućnost našim građanima. Imam dovoljno energije, znanja i umijeća da u oktobru odnesem pobjedu. RS je postala crna tačka – kaže Šarović.

Šarović nije želio da komentariše današnji sastanak Jelene Trivić i visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, kojeg RS ne priznaje.

– Trivić je sjajna kandidatkinja. Ona procjenjuje sa kim treba da se sretne. Što se mene tiče, legitimitet Šmita je upitan, bez podrške Vijeća sigurnosti UN-a. Ne podržavamo sankcije, nametanje zakona – rekao je Šarović.

O tome koga želi za političkog protivnika, kaže da ima želja koje ne može da podijeli sa novinarima. U slučaju da to bude Milorad Dodik, Šarović kaže da su imali mnogo dvoboja, da su različitog karaktera i temperamenta.

– Naravno, ima i drugih kandidata – kaže Šarović.

O povlačenju kandidature Nenada Nešića

Govoreći o Nenadu Nešiću, kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH, on je rekao da je ovo referendumsko pitanje da se svi pridruže u promjeni vlasti u RS, ili ne.

– Trećeg puta nema. Poštujem DNS i njihove birače, trebali bi biti na našoj strani. Svako je važan, bio parlamentarna stranka ili ne – kaže Šarović.

Na direktno pitanje da li očekuje da se Nešić povuče, u njegovu korist, Šarović je zagonetno rekao da očekuje da “postupamo u skladu sa onim kako smo razgovarali”.

– Ko se smatra opozicijom treba da ima samo jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH i jednog kandidata za predsjednika RS – kaže lider SDS.