Početna Vijesti Ministri zemalja zapadnog Balkana: U regionu nema i neće biti nestašica osnovnih...

Ministri zemalja zapadnog Balkana: U regionu nema i neće biti nestašica osnovnih životnih namirnica

Ministri poljoprivrede zemalja zapadnog Balkana poručili su danas da u regionu nema nestašica osnovnih životnih namirnica, da su trgovine dobro snabdjevene i da nema razloga za veću zabrinutost građana.

U video konferenciji ministara poljoprivrede zemalja zapadnog Balkana danas je učestvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić koji je kolege ministre upoznao o stanju poljoprivredne proizvodnje u Republici Srpskoj, te snabdjevenošću osnovnim životnim namirnicama i poljoprivrednim repromaterijalom.

Svi ministri su izrazili spremnost za saradnju i međusobnu pomoć, a tokom konferencije razmijenjene su i informacije o stanju u oblasti poljoprivredne proizvodnje u zemljama zapadnog Balkana.

Na video konferenciji posebno je razgovarano i o mogućim alternativnim izvorima snabdjevanja mineralnim đubrivima.

Video konferenciju organizovala je SWG (Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi), na inicijativu ministra poljoprivrede Sjeverne Makedonije LJupča Nikolovskog.

Na konferenciji su učestvovali ministri ili predstavnici ministarstva Srbije, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, Republike Srpske i Kosova.