Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor razgovarao je danas sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlidom Hurtićem o aktuelnim i budućim projektima i saradnji Prijedora sa ovim ministarstvom na nivou BiH.

Povod posjete Prijedoru ministra Hurtića, kojem je ovo prva lokalna zajednica koju je posjetio u Republici Srpskoj bio je Projekat “Asfaltiranje i ograđivanje dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici Rizvanovići”. Riječ je o projektu koji je odobrila Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH. Vrijednost navedenih radova iznosila je 32.000 KM, od čega je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH uložilo 26.700 KM, a grad Prijedor 5.300 KM.

Ciljevi projekta su obezbjeđivanje kvalitetnog prostora za fizičku aktivnost djece mjesne zajednice Rizvanovići , kao i susjednih naselja i stvaranje adekvatnih uslova za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja područne osnovne škole koja se nalazi uz navedeno igralište. Na ovaj način unapređuju se uslovi za opstanak mlađe populacije i porodica sa djecom na ovom području.

Ovo je jedan u nizu zajedničkih projekata koje su uspješno realizovali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Grad Prijedora , zajedničkim sufinansiranjem Regionalnog stambenog programa sa šest podkomponenti, elektrifikacija povratničkih naselja i drugi.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić je nakon razgovora u Gradskoj upravi sa potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Mirsadom Duratovićem, obišao igralište u Rizvanovićima.

“Ovo je dokaz, kad se udruži više ljudi, da se može napraviti sve. Razgovarao sam sa nekoliko predsjednika mjesnih zajednica i sa gradonačelnikom Prijedora. I dogovorili smo se da će Grad Prijedor na vrijeme dobijati sve informacije o javnim pozivima koji se raspisuju na državnom nivou. Cilj je da čitava BiH bude uključena, a ne da se sklanjaju javni pozivi”, izjavio je Hurtić.