Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zaprijetio je da će “istući” šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera.

Dodik je ovo kazao tokom ćaskanja prije formalnog početka sastanka s političkim partnerima u Banjoj Luci, u trenutku dok su snimatelji i fotoreporteri bilježili kadrove.

Vidno raspoložen Milorad Dodik u jednom trenutku se uozbiljio tvrdeći kako je pitanje imovine trenutno ključno i kako o tome ne može biti razgovora.

“Neću da pričam, alo. Nema razgovora o imovini. Imovina nije tema. Riješena Ustavom, riješena Dejtonom”, rekao je partnerima.

Na to se nadovezao Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i lider US.

“Traže da ti pošalješ prijedlog da se to riješi zakonom na nivou BiH pa bi oni gore popuštali da je dio naš”, rekao je Stevandić što je Dodika podsjetilo na stav ambasadora SAD-a, prenosi N1.

“Pa vidiš šta kaže Murphy, mora se donijeti zakon u kome će odlučiti Parlamentarna skupština da Republici Srpskoj da na raspolaganje. Molim?”, upitao je Dodik, a na opasku Stevandića da isto govori i šef EU delegacije Johann Sattler, Dodik je zaprijetio:

“Pa isto pričaju. Ja ću Sattlera istući, vidjet ćeš. Ja sam mu rekao da ću ga istući”, rekao je.