Početna Vijesti MILENKO JE PREŽIVIO UDAR GROMA “Odletio sam u drugu prostoriju, poklopio me...

MILENKO JE PREŽIVIO UDAR GROMA “Odletio sam u drugu prostoriju, poklopio me šut sa plafona, nije mi jasno kako sam živ”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milenko Rosić iz Glušaca kod Bogatića preživio je udar groma. Snažna eksplozija znatno je oštetila njegovu kuću, ali je on srećom ostao gotovo nepovrijeđen.

Kaže da kuću popravlja, ali da će oporavak od traume koju je preživio trajati daleko duže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tog crnog petka, kao i svakog drugog, Milenko je legao na krevet i uključio televizor čekajući omiljenu seriju. Odjednom se začula snažna eksplozija, nakon čega je nastupio mrak.

– Samo što sam legao da se malo opustim, ugledao sam bljesak. Tog trenutka prozor se otvorio, a na mene se sručio šut sa plafona. Kad sam došao sebi, bio sam praktično u drugoj prostoriji. Vjerovatno me je ta silina udara groma odbacila, jer su vrata bila otvorena – priča Milenko.

Nekako je uspio puzeći da se dovuče do telefona, jer kako kaže, noge nije osjećao. Pozvao je prvog komšiju koji se ubrzo pojavio na vratima.

– Kad sam došao, prvo sam vidio da nešto na spratu gori. Popeo sam se gore i video krilo od vrata u plamenu. Odmah sam ga bacio dole da se plamen ne širi i pozvao vatrogasce. Milenka sam zatekao kako leži i odmah sam ga odvezao kod ljekara. Sjećam se da su nam rekli da ovakve slučajeve nisu imali, jer ljudi koje udari grom ne dolaze kod doktora, već idu odmah na “onaj svijet”. Malo smo posjedili u ordinaciji dok ga nisu pregledali i dok nije došao sebi, a onda smo se vratili kući – priča komšija Milorad Perišić.

Da je gorjelo, sijevalo i varničilo, vidi se i na plafonu. Popucali su svi lusteri, a na ploči iznad sobe i sad se vide tri rupe koje je grom napravio. Sa krova je popadao crijep.

Kuću je dobrim dijelom renovirao, ali od posljedica se još opravlja.

– U trenutku udara i poslije njega nisam osjećao noge. Nisam mogao da se pomjerim. Na jednoj nozi imao sam opekotinu širine dva centimetra. Nisam primjetio druge povrede. Na jastuku je bila rupa kao kad se progori cigaretom. Sreća je pa su se otvorili prozori i vrata da ta detonacija izleti, inače ko zna šta je moglo biti – priča Milenko.

Od udara groma pregorili su mu televizor i kompjuter. Međutim, nije uspio da ih reklamira, jer nema garancije na udar groma.

Sreća, pa on u tom trenutku nije bio u blizini ovih uređaja. Ni danas mu nije jasno kao je uspio da preživi.

– Sam Bog me spasao. Nemam drugo objašnjenje – zaključuje Milenko.

Dodaje da se nada da će mu opština pomoći da bar djelimično nadoknadi štetu, jer je ovo za njega veliki gubitak, ali je srećan što je sačuvao život, piše Blic.

cera - MILENKO JE PREŽIVIO UDAR GROMA “Odletio sam u drugu prostoriju, poklopio me šut sa plafona, nije mi jasno kako sam živ"