Početna Vijesti Migranti mladiću u Sarajevu razbili lobanju

Migranti mladiću u Sarajevu razbili lobanju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac maloljetnika koji je teško povrijeđen na području sarajevske opštine Centar kada ga je napalo više nepoznatih lica koja su pokušala da ga opljačkaju, potvrdio je da su njegovog sina napali migranti.

Mladićev otac ispričao je za Klix.ba da je njegov sin krenuo kući oko 19.00 časova od Željezničke stanice prema tunelu Ciglane, te da su mu sprijeda prišla dva migranta i uhvatila ga za “bubreg” torbicu koju je nosio.

“Tražili su mu pare, a onda su mu s leđa prišla još dvojica i počela mu roviti džepove. Udarili su ga šipkom u glavu. Jedan čovjek je zaustavio automobil, pomogao mu i odvezao ga u Hitnu pomoć. Ja sada tragam za tim humanistom da mu zahvalim”, rekao je otac pretučenog mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, migranti su mladiću razbili lobanju i on se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi.

“On je policiji dao detaljan opis migranata koji su ga napali”, dodao je mladićev otac.

Maloljetnik čiji su inicijali H.A. teško je povrijeđen na području sarajevske opštine Centar kada ga je napalo više nepoznatih lica, koja su pokušala da ga opljačkaju, potvrđeno je ranije Srni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Dežurni operativni rekao je da su maloljetnika napala lica tamnije puti, te da je on prevezen u bolnicu gdje su mu konstatovane teške povrede glave.

Klix.ba saznaje da je mladiću u bolnici prvo zašivena rana na glavi, nakon čega je operisan, a zahvat je trajao gotovo tri i po časa.

Napad se dogodio sinoć u 19.20 časova u Ulici Halida Kajtaza u blizini Željezničke stanice.

O napadu je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu, a policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela i pronalasku napadača.

ASHA prodaja vozila