fbpx

Migrant optužen za silovanje tri djevojčice, jednu zadavio

Iračanin Ali Bašar optužen je za silovanje i ubistvo 14-godišnje djevojčice u Njemačkoj. Nakon ubistva pobjegao je u sjeverni Irak.

Bašar je pobjegao iz Njemačke nakon što je pretukao, silovao te zadavio 14-godišnju djevojčicu Susanu Mariju Fildmen u blizini njegovog skloništa za izbjeglice u gradu Vizbadenu u maju prošle godine.

Vratio se u sjeverni Irak, ali je uprkos nepostojanju formalnog sporazuma između Iraka i Njemačke, prebačen u Njemačku, gdje je protiv njega podnesena krivična prijava.

Tereti se i za silovanje 11-godišnje djevojčice iz aprila 2018. godine, nakon što ju je zaključao u svojoj sobi, te za još jedno silovanje koje se dogodilo u blizini parkinga supermarketa sljedećeg mjeseca, prenosi “Avaz” pisanje “Daily Maila”.

Bašarov mlađi brat, za kojeg se vjeruje da se nalazi u Iraku, prema izvještajima medija je takođe učestvovao u nasilnom seksualnom napadu na mlađu djevojku, kažu tužioci.

Dvadesetjednogodišnji Bašar u Njemačku je stigao 2015. godine zajedno s užom porodicom. Suočio se s deportacijom, nakon što je njegov zahtjev za azil odbijen u decembru 2016. godine, ali je dobio privremenu dozvolu boravka do žalbe.

U međuvremenu je u nekoliko navrata upao u nevolje s policijom, u šta su uključene borbe, pljačke te nošenje oružja.

U predstojećem suđenju suočava se s optužbama za pljačku u parku u kojem je tukao, davio i prijetio nožem čovjeku kako bi mu ukrao sat, torbu, mobitel i bankovnu karticu.

“Slučaj ‘Susanna’ naveo je političare, uključujući kancelarku Angelu Merkel, da podstaknu ubrzavanje deportacija tražilaca azila koji su prekršili zakon u Njemačkoj”, prenosi “Daily Mail”.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila