Početna BiH Meteorolozi izdali upozorenje: Obilne padavine u Srpskoj do ponedjeljka

Meteorolozi izdali upozorenje: Obilne padavine u Srpskoj do ponedjeljka

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za područje cijele Bosne i Hercegovine zbog lokalno očekivanih jačih pljuskova

Upozorenje je na snazi za područje cijele BiH, a narandžasti meteoalarm sugeriše da je vrijeme opasno: “Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela”

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za područje cijele Bosne i Hercegovine zbog očekivanih vremenskih prilika, a upozorenje se izdaje za vremenski interval danas od 15.00 sati do ponedjeljka do 23.00 sata.

Kako je naglašeno u upozorenju, jači lokalni pljuskovi sa 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom u vremenskom intervalu od dva do tri sata mogu usloviti bujične poplave i poplave u urbanim sredinama.

Meteorolog Nove BH, Nedim Sladić, apelovao je na građane da ozbiljno shvate upozorenje FHMZ-a:

– Ozbiljno, molim vas, shvatite upozorenje, napisao je Sladić.

– U narednim danima doći će do velikom preokreta kada su vremenske prilike u pitanju, doći će do obilnih padavina na sjeveru zemlje, a postoji i opasnost od bujičnih poplava u dane vikenda usljed obilnijih padavina u kratkom vremenskom periodu, upozorio je ranije.
Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za područje cijele Bosne i Hercegovine zbog lokalno očekivanih jačih pljuskova.  Vremenski interval za koji se izdaje upozorenje je danas od 15.00 sati do ponedjeljka do 23.00 sata. Kako je naglašeno u upozorenju, jači lokalni pljuskovi sa 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom u vremenskom intervalu od dva do tri sata mogu usloviti bujične poplave i poplave u urbanim sredinama.  Meteorolog Nove BH, Nedim Sladić na svom Facebook profilu pozvao je sve građane da ozbiljno shvate izdato upozorenje.

“Ozbiljno, molim vas, shvatite upozorenje”, napisao je Sladić.