Početna Prijedorski region Mešić: Rad Skupštine grada Prijedora nije usporen

Mešić: Rad Skupštine grada Prijedora nije usporen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije deset dana, šesnaest odbornika Skupštine grada Prijedora podnijelo je inicijativu za smjenu predsjednika gradskog parlamenta Ajdina Mešića. Kao razlog navedeno je da je u poslјednjih nekoliko mjeseci bila narušena saradnja između skupštinske većine i predsjednika Skupštine, te da je to usporilo njen rad i obaveze. Mešić je odgovorio kratkim obrazloženjem, jer je, kako je rekao, kratko i ono koje je došlo uz inicijativu za njegovu smjenu.

– Mi smo u jednom kratkom periodu, od datuma mog imenovanja, 17. aprila pa do 31. decembra, imali 12 sjednica. U mom obrazloženju navedeno je da aktivnosti nisu bile usporene. One su uvijek bile iste, bez obzira na skupštinsku većinu. U obrazloženju stoji i da je skupštinska većina radila u punom kapacitetu. Čak i preko tih kapaciteta – kaže Mešić.

O radu Skupštine najbolјe govori broj održanih sjednica, ali i njihovo trajanje, jer su neka zasjedanja završavana u ponoć, dodao je on. Mešićeva ocjena je da je u toku 2019. gradski parlament dobro radio, a da su duže sjednice odraz aktivnijeg učešća odbornika u diskusijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da je Skupština dobro odrađivala svoj posao i da je sve bilo na profesionalnom nivou. Meni lično ne smeta da li će sjednica trajati dva sata ili 12 sati. Kao profesionalac, moram odraditi svoj posao – naveo je Mešić.

Podsjetimo, inicijativu za Mešićevu smjenu podnijeli su odbornici SNSD-a, PDP-a, Samostalni klub odbornika, jedan samostalni odbornik i jedan odbornik SDS-a. Datum održavanja prve ovogodišnje sjednice znaće se nakon sastanka šefova odborničkih klubova, koji će biti održan sutra.

Kozarski

ASHA prodaja vozila