Početna Politika MEŠIĆ: NEMAM LIČNIH GLASOVA NA MJESTU GDJE SAM GLASAO

MEŠIĆ: NEMAM LIČNIH GLASOVA NA MJESTU GDJE SAM GLASAO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajdin Mešić, kandidat Stranke demokratske akcije za odbornika u Skupštini grada Prijedora, podnio je žalbu Centralnoj izbornoj komisiji zbog sumnje u neregularnosti prilikom glasanja na lokalnim izborima. Kako kaže, na biračkom mjestu na kojem je glasao nema nijedan lični glas.

– U pitanju je biračko mjesto Ćela 009B056B, gdje glasam lično ja, a i moja familija. To znači da ja nisam podržao ni sebe, ni svoje kolege. Tu je samo SDA imala 79 glasova. I na drugim biračkim mjestima je slična priča, jer na biračkom mjestu gdje glasaju članovi porodice moje supruge, tamo imam jedan glas – istakao je Mešić.

Zbog toga je uputio prigovor Centralnoj izbornoj komisiji i čeka njihov odgovor. U Gradskoj izbornoj komisiji ističu da će glasovi sa ovog biračkog mjesta biti ponovo prebrojani, iako, kako tvrdi Željko Škondrić, predsjednik GIK-a, prema njihovim podacima, nepravilnosti nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U našim obrascima ne postoje ti glasovi na koje se oni pozivaju i samim tim ne možemo izvršiti ispravku. Na utvrđene i objavljene rezultate postoji mogućnost žalbe Centralnoj izbornoj komisiji, ali to će biti tek kada CIK objavi rezultate. Tri dana je rok za žalbe – istakao je Škondrić.

Mešić kaže da neće odustati dok se detaljno ne ispitaju izborne nepravilnosti na koje sumnja. Prema njegovim nezvaničnim informacijama, na spornom biračkom mjestu u Ćeli, imao je 58 ličnih glasova. Mešić trenutno obavlja funkciji predsjednika Skupštine grada Prijedora.