Početna Prijedorski region Mesare za 1. maj rade do podne

Mesare za 1. maj rade do podne

Na području Prijedora u nedjelju, 1. maja, mesare mogu raditi od 7.00 do 12.00 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

Narednog dana od 8.00 do 13.00 časova mogu raditi pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

Redovno radno vrijeme za republičke praznike mogu da rade apoteke, benzinske i gasne pumpne stanice, subjekti koji se bave proizvodnjom i prodajom hljeba, peciva, svježe tjestenine, konditorskih proizvoda i kolača, dragstori, prodavnice u staničnim objektima i ugostiteljski objekti, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ponedjeljak, 9. maj, neradni je dan, osim za apoteke, benzinske i plinske pumpne stanice, subjekte koji se bave proizvodnjom i prodajom hljeba, peciva, svježe tjestenine, konditorskih proizvoda i kolača, dragstore, prodavnice u staničnim objektima i ugostiteljske objekte.

Privredni subjekti koji imaju potrebu da zbog unaprijed ugovorenih obaveza prema kupcima rade u vrijeme republičkih praznika treba pisanim putem da se obrate i obrazlože zahtjev gradskom Odjeljenju za privredu i preduzetništvo najkasnije tri dana prije traženog datuma.

Poslodavac je dužan radnicima koji će raditi na dane republičkog praznika omogućiti ostvarivanje prava u skladu sa propisima o radu.