Početna Intervju Merima Darman: Najteži zadatak mi je rano buđenje

Merima Darman: Najteži zadatak mi je rano buđenje

Sarajka Merima Darman predstavljala je prošle godine našu zemlju na svjetskom Izboru Miss turizma u Kuala Lumpuru, a novih angažmana ovoj ljepotici ne nedostaje.

Ona je i asistentica bh. manekenke i vlasnice agencije “Swan Model Management” Džejle Glavović-Očuz, od koje je, kako nam je kazala, mnogo naučila o svijetu modelinga. Otkrila nam je kako je došla na piste, šta za nju predstavlja svijet mode…

 Zemaljski muzej

– S obzirom na to da je snimanje koje sam nedavno imala bilo veoma rano, a nisam neki ranoranilac, to je za mene bio najteži zadatak. Ostalo je sve bilo veoma zabavno i uživala sam – kaže Darman.

Koji biste angažman do sada izdvojili kao najuspješniji?

– Kampanja za domaći brend “Bellissima” i jedan od uspješnijih angažmana bila je ovogodišnja revija za Belmu Tvico-Stambol u Zemaljskom muzeju BiH.

Radite li i za inozemne brendove?

– Do sada nisam imala priliku, s tim da sam na prošlogodišnjem izboru ljepote u Maleziji nosila njihove poznate brendove.

Šta sve danas predstavlja svijet modelinga?

– Svijet modelinga zaista traži mnogo odricanja. Često mlađim članovima koji tek dolaze u agenciju, kažem da, bez ljubavi prema ovom poslu, neće moći uspjeti. Veoma je bitno da budu spremne na sve situacije koje ih kroz posao čekaju i psihički jake.

Koliko ste imali godina kad ste prvi put stali na pistu?

– Interes prema manekenstvu pokazala sam još kao djevojčica i sa 10 godina sam prvi put stala na pistu, dok su ozbiljnije revije i angažmani počeli sa 16. Ono čega me je uvijek strah je pad na pisti, zaista mislim da bi to bio najveći blam. Svaki put se pripremam na to i kažem sebi, ako se desi, ustat ću s osmijehom i nastaviti.

Odan prijatelj

Šta Vam je zvijezda vodilja kroz život?

– Vjera i ljubav.

 A šta Vas posebno ispunjava, šta smatrate svojom najboljom osobinom?

– Inače ne volim da pričam o sebi, ali ako me već pitate, mislim da sam skromna osoba i odan prijatelj, kao i partner, kako u emotivnom smislu, tako i u poslovnom.

Kakva Vam je bila godina na izmaku?

– Smatram da je 2018. u poslovnom smislu bila prilično uspješna. U 2019., prije svega, želim dobro zdravlje sebi i svojim najbližima. Trudit ću se da ovaj posao nastavim raditi kao i do sada, s ljubavlju i mnogo zalaganja, a kad se tako radi, sigurna sam da uspjeh ne može izostati.

Učim od starijih

– Naravno da se učenje isplati. Već sam dugo kod Džejle u agenciji i posebno mi je zadovoljstvo to što u posljednje dvije godine radimo zajedno na edukaciji mladih manekena. Osim od Džejle, dosta toga sam naučila i od starijih i iskusnijih djevojaka u agenciji – govori Darman.

Dental Studio Prijedor