Kompanija Meridian i ove godine nastavila je svoju impresivnu društveno odgovornu tradiciju. Brojnim sponzorstvima, inovativnim projektima i humanitarnim akcijama ova kompanija potvrđuje svoju posvećenost zajednici i ostvarivanju pozitivnih promjena.

Jedno od područja u kojem se Meridian ističe su sportska sponzorstva. Podrškom brojnim klubovima globalni lider u priređivanju igara na sreću stvara prilike za unapređenje uslova u kojima sportisti rade ili izlaze na borilišta.

– Prvu polovinu godine ispraćamo s tri nova sportska sponzorstva i sigurni smo da će ih u budućnosti biti još. Podsjetićemo da od ove godine zvanično podržavamo FK ‘Alfa’ iz Modriče, ŽKK ‘Mladi Krajišnik’ iz Banjaluke i Klub malog fudbala iz Teslića. Ako smo kroz ova i sva ranija sponzorstva barem malo doprinijeli poboljšanju uslova za trening i takmičenje sportista širom BiH onda je naša misija ispunjena – kažu u Meridianu.

Inovativni projekti uz podršku Meridiana

Ova kompanija sponzoriše i inovativne projekte koji prate trendove savremenog doba poput organizacije e-sportskih takmičenja. Budući pravnici i elektroteničari prepoznali su potencijal e-sporta, a Meridian je bio tu da obezbijedi atraktivne nagrade za pobjednike prvog e-sport kupa i Fantasy lige banjalučkoj ETF-a.

– E-sport je globalni fenomen s velikom bazom entuzijasta i igrača, a mi smo prepoznali značaj ove industrije i podržali studente u njihovim nastojanjima da je popularizuju. Ohrabrujemo studente da nam i u budućnosti predlažu interesantne projekte – dodaju u Meridianu.

Humanost na prvom mjestu

Osim sportskih sponzorstava i saradnje sa studentima, Meridian je aktivan i kada su humanitarne akcije u pitanju. Uspješno je realizovan veliki humanitarni projekat s bh. humanitarnim udruženjem Pomozi.ba. Meridianovi košarkaši, KK Bosna Meridianbet, odigrali su nekoliko fantastičnih partija na domaćem terenu motivisani da u protivnički koš ubace što više trojki kako bi „napunili“ Fond „Sportisti za život“ za liječenje bh. građana. Dio prikupljenog novca uplaćen je i za pomoć stradalima u katastrofalnim zemljotresima u Turskoj i Siriji. Da je Meridian uvijek tu za sve ono što je važno potvrđuju i vrijedne donacije upućene Sigurnim kućama u Sarajevu i Banjaluci.

Meridian za medicinare

Zahvaljujući Meridianu ekipe Univerzitetskog kliničkog centra na nedavno održanim 16. Sportskim susretima kliničkih centara i bolnica BiH „Neum 2023“ takmičili su se u dresovima koje je donirao Meridian, a  svi učesnici – njih više od 700 – nosili su majice s logotipom ove kompanije. Ovo je bila prva ovakva donacija upućena najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS.

Kroz ovakav pristup, Meridian ostaje lider u svom poslu, ali i u svojoj posvećenosti društveno odgovornom poslovanju.