fbpx

Mektić: Uskoro iznosim dokaze o paravojnim jedinicama

Predstavnici ”Srbske časti” tvrde da nisu paravojna organizacija, da nemaju oružje, i da su vojne uniforme oblačili samo za potrebe fotografisanja. Ministar bezbjednosti Dragan Mektić najavljuje da će svi dokazi o pokušaju formiranja paravojnih jedinica, u čijem bi sastavu bili i kriminalci, uskoro biti predočeni javnosti.

Mektić kaže da iza svega stoje ljudi u vrhu vlasti RS koji su osmislili stvaranje paravojnih jedinica, a sada pokušavaju da to prikriju iza jedne boračke organizacije Veterani RS.

„Činjenica je da je napravljena paravojna formacija sa ciljem da utjeruje strah u kosti, prije svega Srbima, svim Srbima koji bi pokušali da misle svojom glavom i koji bi pokušali da javno kažu da ova vlast ne radi, da vlast radi protiv naroda. U narednih nekoliko dana, dokazaćemo svu kriminalnu aktivnost te grupe i nekih Bošnjaka i još nekih iz reda srpskog naroda na kojima oni pokušavaju da odglume neku multietničnost“, kaže Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

Igor Bilbija, za kojeg se zna da je u dva navrata hapšen kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, tvrdi da je njegov dosije sada čist.

“Dajem svima dopuštenje da tražite moj dosije od suda pravosuđa koga god hoćete. Ne vodi se krivični postupak, to je moje, a vi radite dalje šta hoćete”, poručuje Igor Bilbija iz ”Srbske časti”.

Iako tvrde da maskirne uniforme oblače samo za slikanje, a da oružja nemaju, pripadnici ”Srbske časti” u Nišu se godinama uvježbavaju kao pripadnici specijalnih jedinica , koristeći vojno naoružanje. Dio organizacije je i Damir Došen osuđivani ratni zločinac.

Takvi su prijetnja po bezbjednost, poručuje Mektić.

„Svaki stranac koji bude došao u BiH i RS sa ciljem da ne poštuje zakon, da radi protiv ustava BiH i RS i pravi paravojne formacije naravno da će biti zabranjen ulazak u BiH, a samim tim i u RS“, kaže Mektić.

 

 

Al Jazera / BN

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila