Početna Pozitivne priče Megacentar obezbijedio 12,5 tona brašna za ugrožena domaćinstva

Megacentar obezbijedio 12,5 tona brašna za ugrožena domaćinstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Firma „Megacentar“ iz Sanskog Mosta kupila je 12,5 tona, odnosno 500 vreća brašna za potrebe socijalno ugroženih sugrađana i danas je ova pomoć dopremljena iz Odžaka.

Društveno odgovorne firme prepoznaju se u vremenima kada je najteže, a danas je to svakako situacija izazvana pandemijom korona virusa kada su paralizovani praktično svi tokovi normalnog života. U ime „Megacentra“, Mirsad i Elvis Kahrimanović, kažu kako na ovaj način žele pomoći ljudima kojima je pomoć u današnjoj situaciji zaista neophodna, a takvih je popriličan broj.

Brašno je danas dovezeno i uskladišteno u prostorima „Megacentra“, a u narednim danima, preko Centra za socijalni rad, te volontera Crvenog križa, „Condora“ i drugih organizacija biće podijeljeno na adrese socijalno ugroženih porodica. Ovaj humani gest firme „Megacentar“ pohvalio je i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović. „Sigurno je ovo gest za svaku pohvalu i na ovakav način pokazuje se društvena odgovornost prema sugrađanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadam se da će i drugi slijediti ovakve pozitivne primjere,“, istakao je načelnik Hasanbegović. Inače, treba istaći kako „Megacentar“ redovno organizuje ovakve i slične humanitarne akcije.

Također, obavjestili su sve svoje kupce da su, shodno poslednjim odlukama Federalnog štaba civilne zaštite, započeli sa radom.

Ističu kako se prostorije u njihovom poslovnom objektu redovno dezinfekuju i da poduzimaju sve potrebne higijensko epidemiološke mjere kako bi svim komitentima omogućili bezbjednu i ugodnu kupovinu.

ASHA prodaja vozila