Početna Humanost Megacentar donirao pakete za ugrožene

Megacentar donirao pakete za ugrožene

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu mjeseca Ramazana i predstojećeg Bajrama, firma „Megacentar“ iz Sanskog Mosta, donirala je danas 25 humanitarnih paketa s osnovim prehrambenim artiklima te veću količinu brašna socijalno ugroženim građanima. Ova humanitarna akcija realizovana je posredstvom organizacije „Merhamet“, a pomoć je na licu mjesta distribuirana korisnicima.

Inače, radi se o humanitarnoj akciji koju „Megacentar“ provodi svake godine s ciljem da uljepša praznične dane osobama koje su lošijeg imovnog stanja. Predsjednik sanskog „Merhameta“, Mehmed Bahtić, zahvalio je Mirsadu i Elvisu Kahrimanoviću, predstavnicima pomenute sanske firme te istakao kako ova pomoć i slične humanitarne akcije, u današnjoj teškoj ekonomskoj situaciji imaju veliki značaj.

Podsjetimo da je firma „Megacentar“ nedavno kupila 12,5 tona, odnosno 500 vreća brašna za potrebe socijalno ugroženih sugrađana i da je ova pomoć podijeljena u jeku pandemije koronavirusa. U ime „Megacentra“, Mirsad i Elvis Kahrimanović, kažu kako na ovaj način žele pomoći ljudima kojima je pomoć zaista neophodna, a takvih je popriličan broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društveno odgovorne firme prepoznaju se u vremenima kada je najteže, a „Megacentar“ je pokazao kako je jedna od takvih.

Dental Studio Prijedor