Početna Prijedorski region Međunarodni festival folklora „Kozara i prijatelji“

Međunarodni festival folklora „Kozara i prijatelji“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na malom gradskom trgu večeras je po peti zaredom, u organizaciji KUD-a „Kozara-Prijedor“  održan Međunarodni Festival  folklora  „Kozara i prijatelji“. U protekla tri dana ovaj Festival je okupio oko 600 učesnika, članova kulturno umjetničkih društava domaćina  iz Prijedora, „“Saničana“ i „Kozare“, te kulturno umjetnička- društava  iz Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

„ Sam naziv manifestacije „Kozara i prijatelji“ dovoljno govori o kakvom je Festivalu riječ. S prijateljima se družimo već tri dana. Večeras smo u zajedničkom nastupu na trgu,nakon čega će u našem društvenom domu biti organizovana gastro prezentacija, a sutra planiramo na Kozaru.“, rekao je Mladen Stakić, umjetnički koreograf u KUD-u „Kozara- Prijedor“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijan Boškovski , koreograf KUD-a Dječiji omladinski folklorni ansambl „Srma“ iz Kumanova zahvalio se domaćinima na , kako je rekao, predivnom gostoprimsvu i otvorenim srcima“. „Sva ova djeca ovdje su pravi ambasadori kuture“, rekao je Boškovski.

Međunarodni  Festival folklora  „Kozara i prijatelji“, čiji su učenici u bogatim nošnjama i prodefilovali kroz glavnu ulicu,  sastavni je dio Kulturnog ljeta , a manifestaciju je uz brojne sponzore podržao i Grad Prijedor.

K.V.

ASHA prodaja vozila