Banjaluka je danas dobila Centralnu laboratoriju kompanije „Medicover diagnostics“, koja je opremljena aparatima posljednje tehnološke generacije renomiranih svjetskih proizvođača.

To će građanima omogućiti da brojne napredne laboratorijske nalaze urade na jednom mjestu.

Marko Bilić: Da pacijenti ne putuju van zemlje

Generalni menadžer “Medicover” laboratorija za BiH Marko Bilić istakao je da je, osim savremene opreme, posebno značajna dostupnost svih analiza na bilo više lokacija u Republici Srpskoj.

Generalni menadžer “Medicover” laboratorija za BiH Marko Bilić

“Osnovni cilj nam je da obezbjedimo veliki broj naprednih laboratorijskih analiza na jednom mjestu, kako pacijenti ne bi morali da putuju van zemlje“, napomenuo je Bilić.

On je naveo i da se Medicover laboratorije nalaze u Banjaluci, Laktašima, Gradišci, Prnjavoru, Doboju i Prijedoru.

Ovo je samo prvi korak: Otvaranje novih radnih mjesta

“Ovo je samo prvi korak, jer je plan da se kompanija proširi po cijeloj Republici Srpskoj i BiH. Samim tim omogućićemo i otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je Bilić.

Dječji kutak

On je istakao i da će u fokusu rada ove kompanije i dalje biti djeca i najmlađi sugrađani, te da će biti nastavljene kampanje u cilju podrške zdravom razvoju djece, a sve laboratorije će imati i dječiji kutak.

Donacija “Mrvicama”

„Danas smo kao primjer naše opredjeljenosti da mislimo na najmlađe uručili i donaciju Udruženju roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj ’Mrvice’“, rekao je Bilić.

Pazman: Ovo je kruna našeg rada

Generalni direktor kompanije “Medicover” u Srbiji Marko Pazman

Generalni direktor kompanije “Medicover” u Srbiji Marko Pazman rekao je da je otvaranje laboratorije u Banjaluci kruna rada ove zdravstvene ustanove.

“Nekako je bilo logično da dobre rezultate u desetogodišnjem radu u Srbiji krunišemo širenjem na najbližu teritoriju, a to je Republika Srpska, a imamo i ambicije da se u bližoj budućnosti pojavimo i u Federaciji BiH, ali i drugim zemljama bivše Jugoslavije”, rekao je Pazman.

Luca Laurentiu: Dobro liječenje znači dobru dijagnostiku

Menadžer za Centralnu i Istočnu Evropu Luca Laurentiu

Menadžer za Centralnu i Istočnu Evropu Luca Laurentiu rekao je da dobro liječenje zavisi od dobre dijagnostike.

“Zato mnogo ulažemo u dijagnostičku kao i u opremu za izradu genetičkog profila pacijenta, te da na taj način obezbijedimo što kvalitetnije liječenje”, rekao je Laurentiu.

„Medicover diagnostics“ iz Švedske je prva strana multinacionalna kompanija, vodeći međunarodni pružalac zdravstvenih i dijagnostičkih usluga, koji je ove godine započeo svoje poslovanje u Banjaluci, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u dijelu pružanja usluga laboratorijske dijagnostike. Republika Srpska i Bosna i Hercegovina na ovaj način postaju dio velike porodice laboratorija iz Njemačke, Poljske, Rumunije i ostalih evropskih i azijskih zemalja.

Medicover je osnovan 1995. godine i kotira se na berzi Nasdaq, Stockholm.