Početna BiH Medicinari u Srpskoj traže strože mjere

Medicinari u Srpskoj traže strože mjere

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica RS Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas, u Banjaluci, sastanak Glavnog koordinacionog tima.

Tokom sastanka analizirane su sve epidemiološke mjere koje su na snazi u Republici Srpskoj.

Predstavnici medicinske struke istakli su važnost donošenja rigoroznijih mjera, kako bi se zaustavio rast broja zaraženih i zabrinjavajuće povećanje broja hospitalizovanih građana u bolnicama širom Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takođe, predstavnici medicinske struke tražili su da se na sutrašnjoj sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije razmotri uvođenje strožih mjera koje se trenutno primjenjuju u zemljama u okruženju.

Predstavnici zdravstvenog sektora su istakli da je trenutno stanje u bolnicama zabrinjavajuće u odnosu na početak pandemije, prije godinu dana, naglašavajući da pacijenti imaju teže kliničke slike, i da su to uglavnom mladi ljudi starosti od 30 do 49 godina.

Takođe, ocijenili su da medicinsko osoblje već godinu dana ulaže nadljudske napore da se pacijentima u bolnicama širom Republike Srpske pruži pomoć i zaštita, a sve s ciljem spasavanja života građana Republike Srpske.

​Sastanku, na kojem je razgovarano o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u RS, prisustvovali su i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Dejan Kusturić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i šef Tima za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila