fbpx

Maternji jezik: Pričaj ga, ne stidi se

Online platforma za učenje maternjeg jezik www.prvijezik.com je pravi odgovor. Platforma okuplja djecu da razgovaraju na maternjem jeziku o temama koje vole, te je učenje jezika pametno i zabavno.

“Dva puta sedmično, u online učionici, sastaju se djeca porijekom iz BiH da razgovaraju na maternjem jeziku. U grupi se razvija povjerenje i prijateljstvo, jer je vrlo bitno da su djeca u poznatom okruženju. Djeca se često stide i zato izbjegavaju konverzaciju na maternjem jeziku čak i kad dobro znaju jezik. Ovo je prilika da se razbiju barijere, uče nove riječe, novi pojmovi, pravilan izgovor. Profesor jezika je prisutan tokom časa kako bi osigurao da razgovor bude konstruktivan, te da se svaki put nauči nešto novo i interesantno”, objašnjavaju iz organizacije Heredes koja je osmislila platformu.

Proces registracije je vrlo jednosavan i nakon samo nekoliko klikova, u dogovorenom terminu, dijete se nalazi u svojoj grupi. Za razgovor se koriste profesionalni video linkovi, tako da je uz visok kvalitet slike i zvuka razgovor vrlo ugodan.

“Ponosni smo što su interes pokazali roditelji koji danas žive u Švedskoj, Danskoj, Holadiniji, Irskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Belgiji, Norveškoj imamo čak i one koji žive u Kazahstanu, Armeniji, Egiptu. Za prekookanske zemlje, zbog vremenske razlike, časovi će krenuti uskoro i već su nam pisali roditelji iz Japana, Kanade, Novog Zelanda. Ovo je divna prilika da se susretnu djeca istog porijekla, rasuta po svijetu, ponovno na jednom mjestu. Nove tehnologije napokon nam daju priliku za to, zašto to ne iskoristiti”, dodaju iz Heredesa.

Svi zainteresovani mogu se registrovati putem stranice www.prvijezik.com, te pogledati sadržaj dostupan i na FB stranici.

Roditelji mogu odabrati bosanski, srpski ili hrvatski jezik. Pogledajte u priloženom videu šta vam imaju reći profesorice jezika sa kojom se djeca sastaju u online učionici.

“Vjerujemo da postoje roditelji do kojih nije došla vijest o ovoj platformi, a zainteresovani su da im djeca ne zaborave maternji jezik. Ako poznajete takve proslijedite im ovu informaciju”, zaključuju iz Heredesa.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila