Početna Crna hronika MAŠINOVOĐA POKUŠAO DA UPOZORI DJEVOKU, NAŽALOST BEZUSPJEŠNO

MAŠINOVOĐA POKUŠAO DA UPOZORI DJEVOKU, NAŽALOST BEZUSPJEŠNO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudaru putničkog voza i automobila “Opel astra” smrtno je stradala Prijedorčanka K.C. (36).  Tragedija se dogodila sinoć oko 20.30 časova na pružnom prelazu u naselju Topolik. Uviđaj su na licu mjesta obavili službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Prijedor, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor.

U cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojim se dogodila tragedija, naložena je obdukcija nad tijelom smrtno stradale Prijedorčanke, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicine RS u Banjaluci. Potvrdio je ovo Mario Milašin, načelnik Sektora policije PU Prijedor.

– Do navedene saobraćajne nezgode došlo je kada je vozač putničkog automobila tokom kretanja Semberskom ulicom došao na pružni prelaz s namjerom da ga pređe. U tom trenutku iz pravca Banjaluke naišao je putnički voz i u kritičnom trenutku dolazi do kontakta prednje strane lokomotive i bočne strane putničkog vozila. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradalo jedno lice, a smrt je konstatovana od strane dežurnog ljekara Doma zdravlja Prijedor – rekao je novinarinama Milašin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Topolika jednoglasni su u ocjeni da je ovo što se dogodilo sinoć ogromna tragedija. Nestao je jedan mladi život i to je ono što je najbolnije. – Čuo sam za ovu nezgodu i bilo mi je žao, baš što je jedan mladi život ugašen. Nepažnja velika se dešava na tim pružnim prelazima, ne znam šta bi rekao – kaže mještanin Vrbica, koji često biciklom prelazi preko ovog pružnog prelaza.

Mještanka Topolika čija se kuća nalazi na nekoliko metara od pruge kaže da je čula kada je voz sirenom davao znake upozorenja. – Pošla sam spavati i odjednom se čuo jak prasak, udar neki. Prije toga sam čula sirenu voza. Kad sam izašla vidjela sam voz gore na pruzi. Stao je. Vidjela sam komšije i neke ljude kako trče. I ja sam dotrčala i u jarku vidjela auto – kaže ova žena.

– To je žalosno. Nije prvi put, ovo je već šesta žrtva na ovom pružnom prelazu. Svaki put kad voz stane, meni srce zalupa, uplašim se da nije neko stradao, neko dijete – dodaje ona.

Od siline udara dijelovi “Opel astre” razbacani su na sve strane. Nijemo i danas podsjećaju na nezgodu. Na licu mjesta sinoć su bili i pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor, koji su sjekli automobil, kako bi izvukli tijelo stradale.

Putničkim vozom 6426 na relaciji Banjaluka-Prijedor-Novi Grad upravljao je mašinovođa M.R. iz Novog Grada. U Željeznicima Republike Srpske u saopštenju proslijeđenom medijima navode da je mašinovoša ugledavši  automobil koji se nalazi na putnom prelazu davao znake upozorenja zvučnom signalizacijom. Počeo je i da koči, međutim putnički automobil se i pored svih znakova upozorenja nije pomjerio sa putnog prelaza, saopšteno je iz Željeznica RS.

Takođe je navedeno da je alko-testiranjem mašinovođe utvrđeno da nije bilo prisustva alkohola i drugih neželjnih supstanci u organizmu.”Pružni prelaz u naselju Topolik obezbijeđen je saobraćajnim znacima, Andrejevim krstom i trouglom preglednosti”, navode iz Željeznica.

Dodaju da izražavaju žaljenje i upućuju najiskrenije saučešće porodici u ovom teškom trenutku i tragediji koja nas je sve pogodila. “U ovom teškom trenutku  apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da pri prelasku pruge budu maksimalno odgovorni i oprezni, poštuju saobraćajne propise i znakove upozorenja, te tako  sačuvaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju – navode u Željeznicama RS.

Isti apel danas je upućen iz Policijske uprave Prijedor. Kako saznajemo, posljednja nezgoda sa smrtnim ishodom, na ovom mjestu se dogodila prije desetak godina.

 KV, TVJ Prijedor

 

ASHA prodaja vozila