Početna Crna hronika Marjanovića sud tereti za pokušaj ubistva 10 ljudi

Marjanovića sud tereti za pokušaj ubistva 10 ljudi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renato Marjanović (32) iz Prijedora optužen je za pokušaj ubistva deset osoba koje su se nalazile u kafiću “4WD” u Prijedoru.

Optužnicu protiv njega podiglo je prijedorsko Okružno tužilaštvo,a potvrdio Okružni sud.

Marjanovića terete da je 6. marta ove godine iz opel korse ispalio 29 hitaca iz automatske puške na pomenuti kafić.

Napad se dogodio nakon svađe sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U optužnici stoji da je Marjanović nakon svađe automobilom došao do kafića i sa vozačevog sjedišta otvorio vatru na kafić.

Optužnicom mu tužilaštvo na teret stavlja da je pokušao da ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

“Znajući da se navedena lica nalaze u objektu Marjanović je iz automatske puške pucao u vrata i izlog ugostiteljskog objekta. Osam metaka završilo je u unutrašnjosti objekta pa je optuženi, smatrajući da je navedene osobe lišio života pobjegao”, navodi se u optužnici.

Marjanović je nakon zločina otišao u Banjaluku, i prijavio se u Kliniku za psihijatruju gdje je zadržan, a uhapšen je dva dana kasnije.

Osim pokušaja ubistva više osoba, na teret mu stavljaju i krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, jer je nelagalno posjedovao pušku iz koje je pucao. Marjanović je od ranije poznat policiji po činjenju krivičnih djela, a navodno ima i određenih psihičkih problema.

Policija je od njega u januaru ove godine oduzela “VW touran” nakon što je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 15.885 KM.