Početna Crna hronika MARIHUANA, SPID, KOKAIN: Na sve načine pokušali da iskoriste gužve na granicama

MARIHUANA, SPID, KOKAIN: Na sve načine pokušali da iskoriste gužve na granicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih nekoliko dana, carinici su u saradnji sa policijom na više graničnih prelaza pronašli i zaplijenili manje količine različitih vrsta narkotika, saopštila je Uprava carina Srbije.

Posljednji slučaj otkriven je rano jutros, na ulaznoj strani prelaza Horgoš, kada je oduzeto gotovo 400 grama marihuane spakovane u dvije tegle i jednu epruvetu.

Kada je “audi” bečkih registracija oko 4 časa poslije ponoći stigao na taj granični prelaz, dvojica putnika koji su iz Beča krenuli na kampovanje u Solun, uputili su se ka zelenom kontrolnom semaforu, dajući time na znanje da nemaju ništa da prijave.

To su i riječima potvrdili 35-godišnji Austrijanac koji se nalazio za volanom i njegov godinu dana mladji saputnik iz Švajcarske. Automobil je ipak upućen ka carinskoj garaži radi detaljne kontrole, gdje se pokazalo da carinike intuicija ni ovog puta nije iznevjerila, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorivši prtljažnik, u torbi vozača, među stvarima, pronašli su skriveni sadržaj – dvije tegle umotane u najlonsku foliju pune listova marihuane. Na istom mjestu pronađena je i plastična epruveta u kojoj se nalazio cvijet tog narkotika.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=177&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fmarihuana spid kokain na sve nacine pokusali da iskoriste guzve na granicama%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo - MARIHUANA, SPID, KOKAIN: Na sve načine pokušali da iskoriste gužve na granicama

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=176&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fmarihuana spid kokain na sve nacine pokusali da iskoriste guzve na granicama%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo - MARIHUANA, SPID, KOKAIN: Na sve načine pokušali da iskoriste gužve na granicama

Marihuana je dva dana ranije, 19. avgusta, pronađena i na prelazu Gradina, i to u fabričkoj šupljini poda kod vozačevog sjedišta.

Tom prilikom su dvojica turskih državljana sa prebivalištem u Njemačkoj, odakle su se uputili ka matičnoj zemlji, rekla da pronađena kesica marihuane navodno ne pripada njima i da ne znaju čija je. Vozač je predat policiji.

Pored marihuane, na istom prelazu je dan ranije otkrivena i kesica kokaina, i to u futroli za mobilni telefon 18-godišnjeg Leskovčanina koji je pješice iz Bugarske prešao u Srbiju.

Sporna kesica je pronađena kada su carinici uočili da je futrola putnikovog mobilnog telefona kod baterije deblja nego što je uobičajeno.

Još jedan prekršaj u kome je pronađena manja količina narkotika zabilježen je i dan ranije na ulaznoj strani prelaza Batrovci, kada su u poslijepodnevnim satima carinici radi kontrole zaustavili “golf” holandskih registracija kojim su putovala trojica državljana Holandije.

U kaseti ispred suvozačevog sjedišta, u dnu kožne fascikle za dokumenta vozila, pronađene tri kesice sa bijelom praškastom materijom. Ispostavilo se da je riječ o spidu, a policiji je predat holandski državljanin grčkog porijekla, kaže se u saopštenju.

Srpska Info

cera - MARIHUANA, SPID, KOKAIN: Na sve načine pokušali da iskoriste gužve na granicama