Početna Vijesti Maloljetnicima na tacni servirali drogu

Maloljetnicima na tacni servirali drogu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narkotike prodavali štićenicima Doma “Rada Vranješević”.

Uhapšeni u akciji “Klub” na području Banje Luke organizirali su privatne žurke na kojima su prodavali drogu ovisnicima, među kojima je bio i veliki broj maloljetnika, piše Srpskainfo.

Rezultati su ovo pomenute akcije, a u kojoj je uhapšeno ukupno 11 osoba. Poslije ispitivanja njih sedam je pušteno da se brani sa slobode, a u pritvoru su ostali Srđan Boškov (36), Lea Dokmanović (19), Nail Kapo (20) i Amer Isaković (20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su ove četiri osobe bile glavne u ovoj grupi za prodaju marihuane i spida.

Kako Srpskainfo prenosi, Boškov je osumnjičen da je od njemu poznatih osoba nabavio veće količine pomenutih narkotika, koje je sam prodavao, ali angažovao i druge osumnjičene da prodaju dalje drogu.

Tako su Kapo i Isaković samo jednom muškarcu iz Banje Luke drogu prodali najmanje 50 puta za iznos od 10 do 15 maraka.

– Osim toga, njih dvojica su, zajedno s Dokmanovićevom, organizirali žurke na kojima su brojne osobe koristile drogu, a među njima je bilo i dosta maloljetnika. Drogu je na žurke donosila Lea Dokmanović, koja ju je stavljala na tacnu i tako su je svi koristili. Osim toga, ona je i prodavala narkotike – navodi se u istrazi.

Drogu su veoma često prodavali maloljetnicima iz Doma “Rada Vranješević”.

Upravo zbog toga inspektori su obavili razgovore i s nadležnim iz Doma. Dobili su potvrdu da su vaspitači sredinom januara dva štićenika testirali na drogu i oba su bila pozitivni na marihuanu. Jedan od njih ima samo 15 godina.

Zatim su ti mladići ispitani u skladu sa zakonom i oni su priznali da su više puta kupovali drogu od osumnjičenih Isakovića i Kape.

Drogu su naručivali preko drušvenih mreža.

– Kada sam htio kupiti drogu vidio bih ko je od osumnjičenih aktivan na društvenim mrežama i poslao mu poruku. On bi donio drogu – rekao je jedan od svjedoka.

Još jedan štićenik Doma ja ispričao da je viđao Dokmanovićevu kako prodaje drogu u jednom kafiću, a prodavala ju je i Kapi tako što ju je donosila u njegov stan.

– Kapo je, zajedno sa Isakovićem, marihuanu prodavao i maloljetnicima u Ugostiteljskoj školi. Oni su organizirali žurke u stanu gdje su drogu kupovali i konzumirali uglavnom maloljetni štićenici Doma “Rada Vranješević” – ispričao je svjedok.

Tokom istrage inspektori su prikupili izjave desetak svjedoka koji potvrđuju da su se osumnjičeni bavili prodajom droga, kao i organiziranjem žurki na kojima su prodavali i nudili konzumiranje narkotika.

Neki od uhapšenih su poznati policiji po sličnim krivičnim djelima, dok Srđan Boškov ima više osuđujućih presuda do sada zbog krađa i razbojništava.

(Avaz)

ASHA prodaja vozila