Početna Prijedorski region Mališani na prijemu kod gradonačelnika

Mališani na prijemu kod gradonačelnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je tradicionalni prijem za mališane iz Dječijeg vrtića „Radost“.

DJECA KOD GRADONAČELNIKA 2 - Mališani na prijemu kod gradonačelnika

Kako je rekao gradonačelnik, susreti sa djecom su uvijek prijatni i zanimljivi, a ovaj put pričalo se o pravima djece, njihovim željama i potrebama. – Dječija nedjelja je posvećena pravima djece, koja im moraju obezbijediti odrasli i njihovi roditelji, a mi se trudimo da sva ta prava ispoštujemo. Djeca nam svake godine dolaze u goste, a vrlo rado i mi idemo kod njih – rekao je Đaković.

DJECA KOD GRADONAČELNIKA 3 - Mališani na prijemu kod gradonačelnika

U Gradskoj upravi mogle su se čuti pjesmice, priče i recitacije. Tradicionalno, mališani su gradonačelniku uručili simboličan poklon. Rada Kosić, vaspitač u Dječijem vrtiću “Radost”, kaže da se Dječija nedjelja u njihovom vrtiću obilježava nizom aktivnosti. – Djeca se inače raduju kada idu nekome u posjetu, a ove godine kod gradonačelnika su došli predškolci i srednja grupa mališana – dodala je ona.

U prijedorskim vrtićima, državnim i privatnim, nalazi se oko 600 djece, a za sve njih gradonačelnik je i ove godine obezbijedio poklone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
cera - Mališani na prijemu kod gradonačelnika