Početna BiH Majka i kćerka, koje su juče istjerane na ulicu, ne odustaju od...

Majka i kćerka, koje su juče istjerane na ulicu, ne odustaju od borbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanja Popović i njena majka Vukosava, koje su juče, u dramatičnoj deložaciji, bukvalno istjerane na ulicu, odnosno silom iznesene iz svog doma u banjalučkom naselju Starčevica, za Srpskainfo svjedoče gdje su danas, kako žive i o čemu razmišljaju.

– Dobro smo, jer na pomažu dobri ljudi, koji shvataju da smo žrtve sile i nepravde – kaže Sanja, koju smo zatekli kako sa majkom šeta po naselju, nedaleko od svog izgubljenog doma.

– Otišla sam tamo i nahranila svoje mačke, koje su se skupile iza kuće, a potom smo otišle u šetnju – kaže Sanja i dodaje da ne odustaju od borbe i da će svim zakonskim sredstvima tražiti da im se vrati oteti dom, u kojem su živjele skoro 50 godina, prvo na osnovu stanarskog prava, a potom kao vlasnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanja kaže da su se ona i majka privremeno smjestile kod prijatelja, te da su ih, među prvima, posjetili narodni poslanik Draško Stanivuković i advokatica Smiljana Babić Moravac, koja će pro bono, dakle besplatno, zastupati ovu porodicu, koja je, tvrdi, izgubila kuću nepravedno i na nezakonit način.

– Borba za deložiranu porodicu Popović tek sada kreće i svi možemo da se uključimo. Privremeni smještaj smo našli, a sad tražimo stan, koji bi porodica koristila duži vremenski period, tako da ako imate neke prijedloge javite, a troškove stanovanja ću preuzeti na sebe – poručio je Stanivuković na svom Fejsbuk profilu.

Dodao je da je u toku i potraga za poslom za Sanju, koja je završila Pravni fakultet.

– Svaka podrška je i više neko potrebna, a solidarnost u ovom trenutku je naša dužnost – poručio je Stanivuković.

On je dodao da, kako se izrazio “okupator kuće” ne pristaje na to da mu vrate 7.000 KM koje je “uložio” u kuću vrijednu 200.000 KM i koju hoće da prisvoji.

Inače, prema ranijim saznanjima, majka i kćerka su u ratu oružjem istjerane iz svog stana, odnosno “Marlesove kućice” na Starčevici. Janko Trivić, danas penzionisani major Vojske RS, se u tu kuću uselio, a potom bez znanja i dozvole porodice Popović, u nju uložio izvjesnu sumu, za koju ih je kasnije teretio. Tužio je Vukosavu Popović, koja se nakon rata vratila u svoj dom i otkupila ga, kao nasljednica stanarskog prava, iza svog pokojnog supruga, partizanskog prvoborca.

Kako je Vukosava osporavala dug i nije ga isplatila, sve je završeno sa, po mnogima spornom licitacijom, na kojoj je kuća prodata, radi namirenja duga koji je prvobitno iznosio 7.000 KM.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila