U Osnovnoj školi “Jovan Dučić” na Novom Beogradu došlo je do incidenta kada je majka učenika ove škole napala i teško povrijedila nastavnicu biologije.

Majka je došla na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, a ima prosjek za trojku, prenio je Blic.

Pritom, nije znala da se sabira i ocjena iz prvog polugodišta, priča za “Blic” učiteljica u OŠ “Jovan Dučić” koja je u pratnji povrijeđene koleginice otišla u bolnicu.

Pokušala riješiti nesuglasice

Kaže da je nastavnica biologije da bi riješila nesuglasice pozvala majku u kabinet. Ali, umjesto rješenja, došlo je do užasnog nasilja.

 

Govorila joj je užasne stvari “Ne znaš ti ku*ko ko sam ja, je*at ću ti mater, tvrdi Blic.

Majka učenika je zaprijetila da će da ide kod direktorice što je nastavnica biologije podržala. Međutim, iznenada se vratila. Sa vrata je, kaže počupala za kosu, oborila na pod i lupala glavom o pod.

Nećeš nigdje više raditi, nećeš raditi u ovoj školi, zapamtit ćeš me, ne znaš ti ko sam ja. Pobit ću ti porodicu – vikala je.

Završila kurs borilačkih vještina

Pošto je bio odmor, pozive u pomoć napadnute nastavnice niko nije čuo, pa je bijesna majka nastavila da se iživljava i govori: ”Niko te ne čuje, ubit ću te”.

Tek tada je nastavnica uspjela da se otrgne, odjurila je do policajca, ali on nije bio tu. Zaposleni su zatim pozvali policiju koja je došla i uzela izjavu.

Majka koja je napala nastavnicu je pred policijom priznala da je završila kurs borilačkih vještina, kaže sagovornica Blic-a.

Nastavnica je na kraju kolima hitne pomoći prevezena u bolnicu.