fbpx

Magla smanjuje vidljivost u Kneževu, Mrkonjić gradu i Zvorniku

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, zbog kiše koja je padala tokom noći, vozi se po mjestimično vlažnim kolovozima, ali bez zastoja, dok magla djelimično smanjuje vidljivost, naročito na području Kneževa, Mrkonjić Grada i Zvornika, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni, posebno na putevima Banjaluka-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Turbe, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor kod vijadukta Crkvište u mjestu Hrvaćani zbog izgradnje auto-puta saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I u mjestu Drugovići, na dionici puta Klašnice-Prnjavor, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog mehanizacije koja radi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Radi deminiranja obale Save, u mjestu Prud, u FBiH doći će do povremenih obustava saobraćaja na regionalnom putu Šamac-Prud na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića u Šamcu. Saobraćaj će biti obustavljan svakim danom od 8.00 do 16.00 časova u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji/ od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj se odvija na način 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, usporen je saobraćaj na dionicama Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Na isti način, uz povremene tridesetominutne obustave, saobraća se na lokalnom putu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka, na području opštine Doboj, radnim danima od 8.00 do 16.00 časova.

Usporeno se i dalje vozi magistralnim putem Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, dok je kroz Bijeljinu, zbog radova, aktuelna zabrana saobraćaja ulicama Srpske vojske i 27. marta, a vozila su preusmjerena na obilaznicu.

Zbog aktiviranih klizišta, saobraćaj se odvija usporeno regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te magistralnim putem Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica, dok je na regionalnom putu Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac na snazi potpuna obustava saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula-granica Republike Srpske/Federacija BiH Vraca jedan, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH-Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika “Drinatrans” Zvornik koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Danas počinju radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik /Sarajevo/ na magistralnom putu M-5 zbog čega će se od 8.30 do 15.30 časova kroz tunel saobraćati naizmjenično jednom trakom.

Na području FBiH za danas je planiran početak radova i na dionici magistralnog puta Olovo-Kladanj /Karaula/, zbog čega će se na mjestima izvođenja radova saobraćati usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas.

Zbog sanacije klizišta na dionici auto-puta Lepenica-Sarajevo sjever saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Tokom dana od 9.00 do 13.00 časova, zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje prelaza Deleuša kod Bileće.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila