Početna Prijedorski region MAGLA NA PODRUČJU PRIJEDORA, DOBOJA I ISTOČNOG SARAJEVA

MAGLA NA PODRUČJU PRIJEDORA, DOBOJA I ISTOČNOG SARAJEVA

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, a dodatan oprez pri vožnji, zbog magle, potreban je na području Prijedora, Doboja i Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Oprez je potreban i na dionicama koje vode kroz usjeke i pored kamenih kosina gdje su mogući odroni.

Iz AMS-a napominju da je zbog praznika zabranjen prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na teritoriji Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa.

Zabrana je na snazi do ponoći, te od 6. januara u 12.00 časova do 7. januara u ponoć.

Na putevima na kojima se izvodi sanacija, saobraćaj reguliše privremena signalizacija i na tim dionicama aktuelne su izmjene u odvijanju saobraćaja.

Radovi se izvode na magistralnim putevima Lamovita-Ivanjska, na području Dervente gdje se gradi kružni tok, Banjaluka-Stari Majdan, Rudanka-Doboj, Kozarska Dubica-Draksenić-Jasenovac, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik i u tunelu Ugar na dionici Crna Rijeka-granica Srpske i FBiH, a otežan je saobraćaj zbog odrona na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, kao i na putu Bistrica-Podgrab odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Tedin Han-Križ na granici sa FBiH, Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo u rejonu Gornje Čađavice, Šipovo-Novo Selo na granici sa FBiH i Jezero-Šipovo. Jednom trakom zbog klizišta prolazi se regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog deminiranja dolazi do privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Doboj /Poljice/-Doboj /Orline/, u mjestu Trbuk, grad Doboj.

Dionicama kojima se kreće prevoz vangabaritnog tereta voziti opreznije i poštovati uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

U FBiH se zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova saobraćaj obustavlja. Isti režim u odvijanju saobraćaja je i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz AMS napominju da je granični prelaz Kozarska Dubica otvoren za međunarodni putnički saobraćaj.

kozarski