Početna Region Mačak Gile nakon tri godine lutanja pronašao put do kuće (FOTO)

Mačak Gile nakon tri godine lutanja pronašao put do kuće (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kome se svidi, ali u narodu poznata “životinja je čovjeku najbolji prijatelj” više puta se pokazala kao istinita. Da u ljubavi između životinja i ljudi nema granica govori i nevjerovatan slučaj koji se dogodio juče u Kikindi.

Naime, mačak po imenu Gile se vratio svojoj kući nakon tri godine!

Radosnu vijest, vlasnica Ljiljana odlučila je da podijeli sa korisnicima Tvitera, a među komentarima u kojima su mnogi istakli zadovoljstvo što je mačak pronađen, te nadajući se da će i njih ista sudbina zadesiti, našli su se i i oni koji su postavili pitanje “kako zna da je to baš on”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže vlasnica, prepoznali su ga po ožiljku kod oka. U povjerenju, ipak mislimo da je riječ i o jednoj tananoj niti koja se vječno stvara između vlasnika i ljubimca, i koja je nesalomiva.

– Ima karaktetističan ožiljak kod oka i fali mu jedna kandžica – rekla je ova srećna vlasnica.

Da mu je dosta lutanja po “bijelom svijetu”, govori i činjenica da je mačak mirno čekao da neko otvori vrata kako bi mogao da uđe u kuću, a tu sreću imala je mama vlasnice tvita.

U ovoj porodici ne kriju da vlada opšte veselje, a da je sada cijela porodica mačaka na okupu govori i činjenica da oni u stvari imaju tri generacije ovih kućnih ljubimaca, kojima je svima zajednički Gile.

Dvogodišnja potraga za Fleksom

Slična sudbina zadesila je i jednu porodicu u Borči. Naime, dvije godine od nestanka njihovog psa Fleksa, kada su izgubili svaku nadu da će ga pronaći, prolazeći jednog dana u blizini mjesta gdje je izgubljen, vlasnik psa ga je sasvim slučajno video iz kola i pomislio da je u pitanju njegov pas. Izašao je i pozvao ga, i na svu sreću, to zaista jeste bio Fleks. Iako su dvije godine bili odvojeni, veza koja je postojala između njih, nije ostala zaboravljena.

(Blic)

Dental Studio Prijedor