Početna Region Mačak Gile nakon tri godine lutanja pronašao put do kuće (FOTO)

Mačak Gile nakon tri godine lutanja pronašao put do kuće (FOTO)

Kako kome se svidi, ali u narodu poznata “životinja je čovjeku najbolji prijatelj” više puta se pokazala kao istinita. Da u ljubavi između životinja i ljudi nema granica govori i nevjerovatan slučaj koji se dogodio juče u Kikindi.

Naime, mačak po imenu Gile se vratio svojoj kući nakon tri godine!

Radosnu vijest, vlasnica Ljiljana odlučila je da podijeli sa korisnicima Tvitera, a među komentarima u kojima su mnogi istakli zadovoljstvo što je mačak pronađen, te nadajući se da će i njih ista sudbina zadesiti, našli su se i i oni koji su postavili pitanje “kako zna da je to baš on”.

Kako kaže vlasnica, prepoznali su ga po ožiljku kod oka. U povjerenju, ipak mislimo da je riječ i o jednoj tananoj niti koja se vječno stvara između vlasnika i ljubimca, i koja je nesalomiva.

– Ima karaktetističan ožiljak kod oka i fali mu jedna kandžica – rekla je ova srećna vlasnica.

Da mu je dosta lutanja po “bijelom svijetu”, govori i činjenica da je mačak mirno čekao da neko otvori vrata kako bi mogao da uđe u kuću, a tu sreću imala je mama vlasnice tvita.

U ovoj porodici ne kriju da vlada opšte veselje, a da je sada cijela porodica mačaka na okupu govori i činjenica da oni u stvari imaju tri generacije ovih kućnih ljubimaca, kojima je svima zajednički Gile.

Dvogodišnja potraga za Fleksom

Slična sudbina zadesila je i jednu porodicu u Borči. Naime, dvije godine od nestanka njihovog psa Fleksa, kada su izgubili svaku nadu da će ga pronaći, prolazeći jednog dana u blizini mjesta gdje je izgubljen, vlasnik psa ga je sasvim slučajno video iz kola i pomislio da je u pitanju njegov pas. Izašao je i pozvao ga, i na svu sreću, to zaista jeste bio Fleks. Iako su dvije godine bili odvojeni, veza koja je postojala između njih, nije ostala zaboravljena.

(Blic)

Dental Studio Prijedor