Početna Crna hronika Lutalice podavile 17 ovaca

Lutalice podavile 17 ovaca

Osamdesetogodišnji Dragomir Knežević iz Rakelića ostao je bez 17 ovaca, koje su, kako kaže, podavili psi lutalice. Kaže da je šteta preko tri hiljade maraka i nada se da će dio štete biti nadoknađen.

– Došli su psi lutalice, poplašili ovce, podavili. Ja jutros kad sam ustao, nema sve je to poklano. Nešto je ostalo, devet komada. Ali 17 komada je poklano – priča Dragomir, koji nakon smrti supruge živi sam.

I njegove komšije vjeruju da su u pitanju psi lutalice, kojih, kako ističu, ovih dana u Rakelićima ima mnogo.

– Pasa ima dosta, lutalica, puštenih. E sad, ne smiješ im ništa, znači, ako nešto uradiš, moraš platiti kaznu – kaže mještanin Milivoj Puzigaća.

Pored skromne penzije od 380 maraka, starina Knežević živi i od poljoprivrede. On ističe da je ovo za njega veliki gubitak i nada se da će dio štete biti nadoknađen.

– To je minimaln procjena. Ali eto, šta ja mogu, šta god, ako mognem išta dobiti da me htjedne društvo pomoći – rekao je Knežević.

U Policijskoj upravi Prijedor kažu da je o stradanju ovaca Dragomira Kneževića iz Rakelića obaviješten veterinarski inspektor i da prema postojećim operativnim podacima nema elemenata krivičnog djela.

Komšije ističu da će Dragomiru pomoći koliko budu mogli, a on tvrdi da dva kilometra od njegove kuće postoji privatni azil za pse i ne isključuje mogućnost da je upravo to uzrok stradanja ovaca.

Kozarski