Početna BiH Lukač prijetio Stanivukoviću: Ako se nešto desi mom djetetu vi ćete odgovarati

Lukač prijetio Stanivukoviću: Ako se nešto desi mom djetetu vi ćete odgovarati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač na današnjem zasjedanju Narodne skupštine prijetio je poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću na Stanivukovićeve konstatacije da je ministar Lukač prvobitno tvrdio da s

– Otkud ti pravo da ovdje izigravaš tužioca i sudiju i da ti pričaš o kvalifikaciji nekih djela, ko je uništio tuđe porodice i šta je radio. Na osnovu čega to radiš? To je stvar koja se vodi mjesecima, koju radi tužilaštvo i koja će na kraju dobiti svoju kvalifikaciju i znaće se šta je istina. Na toj priči si ti dobio mnoge od tih glasova o kojima pričaš stalno. Ovdje možeš da njih zastupaš u smislu da pričaš o politici, a ne da sudiš i presuđuješ. To će biti priča koja će se završiti u organima ove Republike gdje treba da se završi. Ili ove države, ako neko sutra hoće da preuzme taj predmet, neka ga preuzme, neka ga radi. . .

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač na današnjem zasjedanju Narodne skupštine, ničim izazvan, obrušio se na poslanika PDP Draška Stanivukovića koji je tvrdio da je politički smijenjena direktorka banjalučke Osnovne škole “Miloš Crnjanski” Vesne Banjac, pozivajući resprnog ministra da tu odluku ispravi.

I dok je tekla polemika između ministra Alena Šeraića i Stanivukovića za riječ se javio i Lukač, koji je osuo paljbu po Stanivukoviću, navodeći da je “Banjac žrtva poliitčkog rada Stanivukovića”.

“Nemojte više da pričate o gospođi Banjac, vi ste je zloupotrijebili i zbog vas je žena smijenjena! Zloupotrijebili ste svu tu djecu gore. Zbog svojih političkih performansa koje pokušavate da pravite svuda na ulici, sada ste to počeli da radite u školi. Otkud vam to pravo – kazao je Lukač, obrušivši se na Stanivukovića, obraćajući mu se sa “ti”, čime je prekršio i poslovnik u radu u kome je predviđeno da se u NSRS jedni drugima obraćau s uvažavanjem.

– Otkud ti pravo da ovdje izigravaš tužioca i sudiju i da ti pričaš o kvalifikaciji nekih djela, ko je uništio tuđe porodice i šta je radio. Na osnovu čega to radiš? To je stvar koja se vodi mjesecima, koju radi tužilaštvo i koja će na kraju dobiti svoju kvalifikaciju i znaće se šta je istina. Na toj priči si ti dobio mnoge od tih glasova o kojima pričaš stalno. Ovdje možeš da njih zastupaš u smislu da pričaš o politici, a ne da sudiš i presuđuješ. To će biti priča koja će se završiti u organima ove Republike gdje treba da se završi. Ili ove države, ako neko sutra hoće da preuzme taj predmet, neka ga preuzme, neka ga radi. Da si se pitao ti i neki pored tebe, do sada bi na Trgu 20 ljudi visilo zbog toga što su ih lažno optuživali – rekao je Lukač.

Nije bilo teško zaključiti da se dio te diskusije odnosio na slučaj ubijenog mladića Davida Dragičevića, za što otac optužuje upravo ljude iz vrha policije.

Lukač je tako pitao šta je sa porodicama koje su lažno optuživane u vezi tog slučaja, uključujući i njegovu.

– Šta je sa mojom porodicom o kojoj svaki dan neko ovdje iznosi kvalifikacije da sam ubica i saučesnik nečega o čemu nemam pojma. Ni na koji način nisam bio uključen. Nisam čak bio u ovoj državi kada se desilo nešto tako. Šta je sa tim što ovdje dođe čovjek koji moju djecu optužuje, govori da će ih pobiti, da će zatrti sjeme moje, a ti i neki pored tebe ste dali podršku tom nesretnom čovjeku da to radi. Ponavljam ovdje pred svima, ako sutra neko mom djetetu nešto uradi, nemojte misliti da nećete biti odgovorni vi za to. Vi koji na ovaj način iznosite stvari bez ijednog dokaza. Nemojte misliti da vas neću smatrati odgovornim…”,rekao je Lukač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

e radi o zadesnoj smrti mladića Davida Dragičevića, a potom da se radi o ubistvu.

Stanivuković je postavio pitanje zbog čega je smjenjena direktorica OŠ „Miloš Crnjanski“ Petrićevac, na šta su mu je ministar Alen Ćeranić rekao da je dozvolila politički govor na manifestaciji „Dan Petrićevca“.

– Prošle godine je tu bio i gradonačelnik Radojičić, pa je niste smjenili, rekao je u obraćanju Stanivuković.

Stanivuković je takođe rekao da je Radojičić bio u nekoliko škola, gdje se obraćao prisutnima, pa niko za takvo nešto nije odgovarao.

U tu priču se uključio i ministar Dragan Lukač.

– Nemojte misliti sutra neko nešto da mome djetetu uradi, da nećete biti odgovorni vi za to, rekao je Lukač u svom izlaganju na skupštinskom zasjedanju.

ASHA prodaja vozila