Početna Prijedorski region Lukač obišao poplavljena područja “Hitno čišćenje kanala riješiće problem u Topoliku i...

Lukač obišao poplavljena područja “Hitno čišćenje kanala riješiće problem u Topoliku i Vrbicama”

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izdao nalog “Vodama Srpske” da hitno započnu čišćenje, saniranje i proširenje kanala, čime će biti definitivno riješena plavljenja kuća koja se godinama dešavaju u prijedorskim naseljima Vrbice i Topolik.

Ovo je izjavio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

– Ovdje se konkretno radi o jednom kanalu koji već dugo godina nije mogao da bude očišćen zbog poteškoća sa Zakonom o javnim nabavkama i zbog ulaganja žalbi. To nije jedini slučaj. Dešava se širom Republike Srpske da jednostavno zbog opstrukcija i po pitanju žalbi ne možemo na vrijeme da sprovedemo procedure – rekao je Lukač novinarima u Prijedoru nakon obilaska poplavljenih pordučja.

On je naveo da je došlo do izlijevanja tog kanala koji godinama nije mogao da bude očišćen poplavljeno skoro stotinjak kuća.

– Srećom kiša je na vrijeme stala, neće biti baš velike štete, ali ima kuća koje su prilično oštećene. Tu je i gradonačelnik koji će svakako pomoći ispred Gradske uprave da se te štete saniraju, a i Vlada Republike Srpske će se svakako uključiti da pomogne ovim ljudima koji su pretrpjeli štetu – poručio je Lukač.

On kaže da su ekipe Civilne zaštite na terenu da pomognu ljudima kojim je ušla voda u kuće, kao i stambene prostore.

Srpskainfo