fbpx

Lovci prehranjuju divljač

Nakon završetka lovne sezone članovi Lovačkog društva „Sana“ organizirali su danas prvu akciju prehrane divljači u lovištu kojim gazduju, a ove aktivnosti biće nastavljene i u narednom periodu.

U akciji su sudjelovali članovi svih sekcija ovog lovačkog društva, a sanski lovci su sopstvenim sredstvima obezbjedili oko 10 tona kukuruza u klipu i zrnu, kao i jednu tonu mineralne soli. Riječ je o redovnim aktivnostima sanskih lovaca koje se odvijaju tokom zimskog perioda kada su na snazi lovostaj i zabrana lova na divljač .

Prema riječima predsjednika Lovačkog društva „Sana“, Senada Kljajića, radi se o veoma važnim aktivnostima koje su uvrštene i u lovački kalendar. Lovci su iskoristili povoljne vremenske prilike kako bi iznijeli hranu u lovište, obzirom da se u narednim sedmicama očekuje pogoršanje vremenskih prilika i visok snježni pokrivač u planinskim područjima Grmeča.

U takvim uslovima divljač teže dolazi do hrane tako da ovakve akcije imaju veliki značaj kada se radi o održanju fonda divljači na području sanskog lovišta.

 

Sana Rtv

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila