Početna Prijedorski region LJUBIJA ČEKA OBEĆANU POMOĆ

LJUBIJA ČEKA OBEĆANU POMOĆ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubija, rudarsko naselje koje je nekada gradilo Prijedor i prijedorsku regiju već godinama je zaboravljena varoš iz koje stanovništvo odlazi. Oni što su ostali u njemu očekuju da se ovom malom gradiću vrati bar djelić onoga što je nekada imao.

Ljubija je nekada imala 5500 zaposlenih, bila kulturni i sportske centar, imala mnogo toga što danas nemaju ni veći gradovi u Republici Srpskoj. Danas u ovom mjestu živi svega 1200 stanovnika, a mnogi među njima sjećaju kako je to nekada bilo.

-Kulturni i sportski život je bio buran u Ljubiju u društveni dom dolazili su svi estradni umjetnici Jugoslavije pa čak i Meksika , Španije, bio je i čuveni  je bio i Pavaroti – priča jedan od starijih mještana Ljubije  Mile Inđić .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećanja grada Prijedora da će pomoći Ljubiji u rješavanju brojnih infrastrukturnih problema već su se počela ostvarivati, tvrde u  Savjetu ove Mjesne zajednice.

-Među planiranim projektima je između ostalog rekonstrukcija krova na Osnovnoj školi “dr Mladen Stojanović”, potom dječije igralište u ulici Tode Perića, rekonstrukciju malog fudbalskog stadiona, asfaltiranja ulice Tode Perića i obnavljanje asfaltnog puta Ljubija Prijedor- naveo je Goran Praštalo predsjednik Savjeta  MZ Ljubija

Pomoć ovom naselju najavljena je i sa republičkog nivoa.

KV