Početna Prijedorski region LIJEPE VIJESTI IZ DUBICE: Još dva pacijenta izliječena od korona virusa

LIJEPE VIJESTI IZ DUBICE: Još dva pacijenta izliječena od korona virusa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalazi svih osoba iz Kozarske Dubice koje su na prisustvo virusa korona testirane u nedjelju, 26. aprila, su negativni, saopštila je član opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Borka Knežević.

Kneževićeva, koja je i epidemiolog u Domu zdravlja, kaže da još se čekaju nalazi osoba testiranih juče.

Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici sada su 53 osobe, a period nadzora i izolacije završen je za 448 lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici danas je testirano 12 osoba.

Žena kod koje je juče potvrđena infekcija virusom korona smještena je u regionalni karantin u Studentskom domu u Banjaluci, dok je stariji muškarac zadržan na liječenju u Infektivnoj bolnici u Banjaluci.

Tu bolnicu juče su, nakon dva negativna nalaza testiranja kojim je potvrđeno njihovo izliječenje, napustila dvojica Dubičana. Oni su se sanitetskim vozilom Doma zdravlja vratili svojim domovima, a u skladu sa procedurom nakon izliječenja, određena im je preventivna kućna izolacija.

U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, borave tri osobe, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva.

Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 17 osoba kojima je izdato rješenje o izolaciji. Svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić sazvao je za sutra sastanak tog štaba na kojem će biti razmatrana aktuelna epidemiološka situacija na području opštine, a mjere i naredbe utvrđene s ciljem sprečavanja širenje virusa korona biti usklađene sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Srna

foto: srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila