fbpx

Liga šampiona 2021. odlazi u zaborav?

Revolucija u fudbalu počinje 2021. “Football Leaks” otkriva da za tri godine, prema potpisanom sporazumu, 16 najbogatijih i najmoćnijih evropskih klubova kreće Super liga.

Takmičenje koje će uništiti Ligu šampiona. Klubovi koji će je napustiti da bi igrali Super ligu istupiće iz UEFA-e.

Real, Barcelona, Mančester junajted, Bajern, Juventus, Čelzi, Arsenal, PSŽ, Mančester siti, Liverpul i Milan kao osnivači te Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Marsej, Inter i Roma kao gosti igraće prvu sezonu novog takmičenja, koje zauvijek mijenja evropski fudbal. Jer svi ovi klubovi pokretanjem Super lige napuštaju Ligu šampiona.

Osim što će Super liga srozati UEFA-in LŠ na rang drugorazrednog takmičenja, imaće dalekosežne i, naravno, loše posljedice na nacionalna prvenstva. Očekuje se da svi ovi klubovi tamo igraju s rezervnim ekipama da bi se u potpunosti mogli fokusirati na Super ligu. Tamo će zarađivati još više nego što sada zarađuju u Ligi šampiona i tako se do kraja odvojiti od ostalih klubova u njihovim i ostalim evropskim državama.

Moćnici evropskog fudbala dogovorili su i format takmičenja. Imaće dvije faze: preliminarnu koja će se igrati po grupama i eliminacijsku.

Kako bi Super liga bila zanimljivija, imaće i drugu ligu, iz koje će najbolji klubovi ulaziti među elitu, odakle će pak najlošiji klubovi ispadati u drugi razred.

Pokretanje ovog projekta predstavlja veliki poraz UEFA-e, koja se svim sredstvima borila da najbogatije klubove s najatraktivnijim igračima zadrži pod svojim okriljem, pa makar to značilo i pomaganje njima da drastično krše pravila finansijskog fer-pleja, koja je donijela sama UEFA. Jer “Football Leaks” otkriva i kako je UEFA pomagala PSŽ-u i Mančester sitiju da zamrače milijarde.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila