Početna Prijedorski region Lažni policajac uhvaćen u prevari

Lažni policajac uhvaćen u prevari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Specijalni agent” zapalio “mercedes” vredan 25.000 KM da bi naplatio osiguranje. U pokušaju obmane Miloš Popović pokazao lažnu službenu legitimaciju

Miloš  Popović (63) iz Laktaša uhapšen je zbog sumnje da je zapalio svoj “mercedes ML 320 CDI”, vredan oko 25.000 KM, kako bi naplatio štetu od austrijske osiguravajuće kuće.

U pokušaju prevare Popović je otišao toliko daleko da se, kako saznajemo, lažno predstavio kao specijalni agent, pokazujući istražiocima službenu legitimaciju Srbije, za koju je utvrđeno da je lažna. Na kraju je predat Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci uz prijavu za počinjena četiri krivična dela i to lažno prijavljivanje, lažno predstavljanje, osiguraničku prevaru i falsifikovanje isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Markanović, portparol PU Banjaluka, pojašnjava da je M. P. 24. jula prijavio da mu je ispred kuće ukraden “mercedes” terenac, koji je bio kasko osiguran.

Provjeravajući navode prijave izvršen je uviđaj tokom koga je konstatovano da nema tragova koji upućuju na to da je vozilo ukradeno. Daljim radom policijski službenici utvrdili su i niz nelogičnosti u iskazu M.P. – rekla je Markanovićeva.

Vidjevši da su istražioci “provalili” prevaru, Popović se tokom ispitivanja pozvao na diplomatski imunitet, pokazujući policajcima službenu legitimaciju Srbije. Radi se o znački s grbom Srbije i natpisom “diplomat sekjuriti akademije”, dok se unutar nalazi Popovićeva fotografija iznad koje piše “specijalni agent”.

– Daljim radom utvrđeno je da je osumnjičeni u nameri naplate osiguranja, uz pomoć drugog lica, zapalio navodno ukradeno vozilo, koje je i pronađeno u mestu Usjek, na sporednom putu u opštini Kotor Varoš – rekla je Markanovićeva.

PROVJERE I AUSTRIJI

U PU Banjaluka navode da su tokom istrage pronađeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

– Tokom istrage ostvarena je izuzetna saradnja i pomoć s policijskim agencijama u Austriji i Srbiji, s kojima su razmenjene informacije u cilju dokazivanja krivičnih dela koja je osumnjičeni počinio na njihovom području – rekla je portparol Marija Markanović.

 

(Novosti.rs)

ASHA prodaja vozila