fbpx

Lažni glamur i sjaj na društvenim mrežama

“Znaš li nju, ona ima bruku lajkova, popularna je samo tako?” “Kako ne znam, svi hoće da bleje sa njom i da budu viđeni.”

Ovo je samo jedna u nizu priča koje sam čula u prolazu, a vjerujem da ste i vi . U svakom gradu postoje te popularne osobe kojima se mnogi dive, čak im potajno i zavide. Ovu titulu najpopularnijih stekli su, lako je pogoditi, putem društvenih mreža. Preko noći od anonimaca, mnogi su postali “instant zvijezde”. Danas eto više nije kafa samo instant, već i vrijeme a sudeći po svemu i ljudi.

Ko su većinom popularne osobe na društvenim mrežama i čime se bave? Koje poruke šalju i kakve stavove zastupaju?

Čast izuzecima, obično su to osobe koje većinu svog dana provode trudeći se da prikažu svoj život na instagramu i fejsbuku što savršenijim. Obaveza im je da budu lijepi i da fotkaju sebe, sve što jedu, sve što piju i sve lokale koje posjećuju. Sve to praćeno je filterima koji već uljepšanu stvarnost dodatno uljepšavaju.

Oni najhrabriji ispod fotografije stave opis “no filter, no make up”, dok ih u komentarima pojedini ohrabruju kako su “preLJepe bez šminke”. U odgovoru naravno piše “hehe ko mi kaže ljubim te mačko”.

Sudeći po fotografijama na kojima su skupocjena pića, pokloni, automobili, odjeća i šta sve ne rekao bi čovjek da ne znamo kud’ ćemo sa svim tim parama. Međutim, kada izađete napolje glamur i sjaj sa instagrama i fejsbuka nestaje. Ne piju se skupocjena pića, u izlasku se “tuče klipača”. Ne voze se luksuzna auta iz kojih se redovno izbacuju fotke sa opisom “ima se može se”.

Gle čuda, nema uživo ni onog zmijskog tijela, gdje je onaj bujni dekolte??

Na fotografijama knjiga koje se objavljuju, rekao bi čovjek sve načitan narod, ali kad progovore bolje da nisu.
Kažu da je glavno pravilo društvenih mreža pokazati kako je sve bajno, sjajno, jednom riječju savršeno. Privatan život skoro i da ne postoji, a intima je izgubila svoj značaj. Gdje je nestala potreba da se neke stvari čuvaju samo za sebe i sebi bliske osobe? Jedno je sigurno granice privatnog i javnog se brišu.

Da li je zaista ljubav prema drugima veća ako o njoj brujite na društvenim mrežama? Na internetu se svi vole, ljubav pršti na sve strane. Divni ljudi.Filteri su super i sve te ostale cake za uljepšavanje, dok vam ne počnu govoriti : “Ej pa i nisi nešto uživo, bolja si na instagramu”.

Buka

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila