Početna Prijedorski region Lažijada u Omarskoj, pobjedu odnio Ljubiša Kobas

Lažijada u Omarskoj, pobjedu odnio Ljubiša Kobas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Omarskoj je održana 29. po redu „Lažijada“, koja je i ove godine okupila veliki broj lovaca, ne samo iz prijedorske regije, već i šire, a bili su tu i gosti iz susjednih Srbije i Slovenije. Centralni događaj „Lažijade“ koju organizuje Lovačko udruženje „Srndać“ iz Omarske“, kao i prethodnih godina, je takmičenje u pričanju lovačke priče.

A konkurencija nikad jača. Snage su odmjerili višestruki pobjednici i učesnici „Lažijade“, a po prvi put u gotovo tri decenije u pričanju lovačke priče okušala se i jedna dama. Žiri nije imao lak posao, ali je na kraju pobjeda otišla planetarno popularnom vlasniku izuzetno krupne živine, Ljubiši Kobasu. Mongolski pijetao, pčele iz Nju Delhija, o svemu tome slušala je publika, ali opšti smijeh izazvala je priča o psu Bobiju. O ćuki, kako kaže Ljubiša, koji je toliko brz da stiže metak u letu vraća i ga lovcima. A zaustavni put mu je minimum sto metara, maltene ko teretni voz.

Za idući, 30. „Lažijadu“ Ljubiša je obećao pripremiti nešto posebno. Da će jubilarna „Lažijada“ biti događaj o kojem će se nadaleko pričati, obećao je i Željko Romanić, predsjednik organizacionog odbora i vlasnik motela „Peti Neplan“, u kojem se „Lažijada“ održava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizovana je i tombola, u kojoj su najsrećniji dobili neku od vrijednih nagrada koje će dobro doći lovcima u nekim budućim odlascima u lov, a glavna nagrada bio je automobil.

K.V.

ASHA prodaja vozila