Početna Sport Lana Pudar, vlasnica više od 400 medalja: Plivanje je izabralo mene

Lana Pudar, vlasnica više od 400 medalja: Plivanje je izabralo mene

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trinaestogodišnja Mostarka Lana Pudar dobro je poznato ime u bh. plivačkim krugovima, više od 400 medalja podsjetnik je na uspješnu karijeru u mlađim uzrasnim kategorijama, naporan rad i najava velikih rezultata.

Njena plivačka priča počela je 2011. godine.

“Roditelji su me u ljeto 2011. godine upisali u školu plivanja u KVS Orka. Vrlo brzo treneri su prepoznali moj talenat i već na jesen sam postala članica kluba. Sve je ispalo spontano. Jednostavno sam zavoljela plivanje i mislim da je plivanje izabralo mene”, rekla je Pudarova u razgovoru za “Nezavisne”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je osvojila 432 medalja, od toga 312 zlatnih, 77 srebrnih i 43 bronzane, oborila je i brojne rekorde BiH u svojoj i starijoj uzrasnoj kategoriji, a tri puta zaredom proglašena je za najboljeg sportistu grada Mostara u svojoj kategoriji.

“Najponosnija sam na osvojeno drugo mjesto u disciplini 100 metara delfin na Mediterranean Swimming Confederation ‘Comen Cup 2019’, koji je održan u junu. To je bio moj prvi nastup za reprezentaciju. Takođe, ovo je najvredniji rezultat koji je postigao neko od plivača iz BiH od kada naša reprezentacija učestvuje na ovom takmičenju”, rekla je mlada Mostarka, koja ima i normu za seniorsko Evropsko prvenstvo, i dodala:

“Cilj mi je popravljati svoja najbolja vremena i zabilježiti nove nastupe za reprezentaciju. A najvažnije će mi biti isplivavanje norme i odlazak na Evropsko juniorsko prvenstvo.”

Kada je riječ o dugoročnim planovima, plivačica Orke kaže:

“Cilj mi je ostvariti što bolje rezultate u plivanju i na osnovu tih rezultata otići na neki prestižni koledž. Naravno, cilj mi je i nastupiti na Olimpijskim igrama.”

Za uspjeh je potrebno mnogo rada i odricanja, ni Lana nije izuzetak. Posvećena je plivanju, ništa joj nije teško, jer voli ovaj sport.

“Najbitnije je voljeti taj sport i uživati u njemu. Treba imati cilj i vrijedno raditi na njegovom ostvarenju. Potrebna je disciplina i dobra organizacija. Treba vjerovati u sebe i ostati jak i stabilan, bez obzira na uspone i padove na koje naiđemo”, poručuje Lana Pudar.

Podrška

Lana Pudar sedmično ima osam treninga na bazenu i tri kondiciona, a ne zapostavlja ni školske obaveze.

“Zasad sve obaveze uspijevam uskladiti uz pomoć mojih trenera, roditelja i brata. Nastavnici u školi me podržavaju i imaju razumijevanja za moje obaveze i izostanke. I ovim putem im zahvaljujem”, kaže mlada Mostarka, učenica osmog razreda.

Brojke

312 zlatnih medalja

77 srebrnih medalja

43 bronzane medalje

Nezavisne

ASHA prodaja vozila