Početna Prijedorski region Kvalitet održava farmu “Pile-Proma” iz Prijedora

Kvalitet održava farmu “Pile-Proma” iz Prijedora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živinarska proizvodnja sa sobom nosi brojne rizike, ali i sve nemilosrdniju konkurenciju, zbog koje se malim i srednjim proizvođačima tovnih pilića tržište smanjuje. Iako većina kupaca kupuje ono što je jeftinije neki ipak vode više računa da na trpezi, za marku skuplje, imaju mnogo kvalitetnije meso.

To i održava proizvodnju tovnih pilića na farmi ,Pile-proma,, u Prijedoru, kaže mladi vlasnik ovog preduzeća Nemanja Šarengaća.

Trenutna proizvodnja u farme „Pile-Proma“ iznosi između 35 i 40 hiljada pilića po turnusu, a 90 odsto prizvodnje kupcima nude u vlastite dvije mesnice. Za sada nemaju namjeru povećavati proizvodnju, ali su je vlastitim ulaganjem modernizovali, otvarajući novi objekat kapaciteta 22.000 pilića, koji je u potpunosti automatizovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima Šarengaće, proizvodnju tovnih pilića počeli su prije 25 godina. Startovalo se sa nekoliko stotina, a proizvodnja je danas razvijena i stabilizovana.

Zapošljavaju trenutno 20 radnika. Broj će biti i veći, najavljuju, kada sa radom počne i restoran pilećih specijaliteta koji uskoro otvaraju, a u kojem će nuditi vlastitu domaću piletinu.

ASHA prodaja vozila