Početna Sport KUP RS: NAKON PENALA „LEOTAR“ PROŠAO U ČETVRTFINALE

KUP RS: NAKON PENALA „LEOTAR“ PROŠAO U ČETVRTFINALE

Ekipa “Leotara” plasirala se u četvrtfinale Kupa Republike Srpske, a prolaz dalje trebinjski tim osigurao je pobjedom nad “Rudar Prijedorom” sa bijele tačke. U regularnom toku utakmice osmine finala, koja je bila propraćena kišom, nijedna ekipa nije uspjela postići pogodak. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a “Leotar” je imao više sreće, postigavši četiri gola sa bijele tačke, dok je “Rudar” protivničku mrežu zatresao samo dva puta. Treba napomenuti da su obe ekipe u startnoj postavi imale igrače koji inače nemaju veliku minutažu, kao i nekoliko igrača iz juniorskih kategorija.

– Realno, prošli smo pored bolje ekipe. “Rudar” je imao više od igre. Prepustili smo im sredinu terena, tražili smo svoju šansu iz kontri. Nismo upjeli da damo golove. Na kraju je srećnija ekipa pobijedila na penale – rekaoje šef stručnog štaba „Leotara“ Oleg Ćurić.

Sreću „Leotaru“ u nastavku Kupa poželio je strateg „Rudara“ Boris Savić. Komentarišući utakmicu, Savić je napomenuo da je kiša uticala da teren bude težak za igru.

– Stanje terena je sigurno bilo otežavajući faktor. Već nakon prvih petnaest minuta teren je bio u jako lošem stanju. Nismo uspjeli, ni jedni ni drugi, da kroz neku tečnu igru stvorimo šanse. Mi smo imali neke situacije gdje nismo regovali kako treba i nismo postigli gol. Penali su lutrija, a “Leotaru” to izgleda leži jer su i prethodnu utakmicu dobili boljim izvođenjem penala – rekao je Savić

Ipak, ono što je dobro, dodao je on, je to što su mladi igrači pokazali kvalitet tako da “Rudar” može da računa na njih, na neke već od ove zime.

U „Rudaru“se okreću Prvoj ligi RS, jer već u subotu dočekuju „Ljubić“ u utakmici desetog kola.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila