Početna Prijedorski region “Kulturno ljeto Prijedor” U spektakularnom koncertu uživao veliki broj građana

“Kulturno ljeto Prijedor” U spektakularnom koncertu uživao veliki broj građana

Na Trgu Majora Zorana Karlice u toku je  koncert Orkestra harmonika „Skaj glori“, na čelu sa dirigentom Milošem Zecom. Ovo je njihov drugi  samostalni koncert pred domaćom publikom, a na raznovrsnom repertoaru večeras su se našle kompozicije od  klasike i džeza do pop i rok numera .

“Ovaj prijedorski orkestar, koji broji 22 člana, simbol je  rada, truda,energije, posvećenosti, zajedništva i timskog rada. Naša misija je  da ogromnu energiju koju imamo prenesemo na naše građane. Publika nas je upravo takve  i zavoljela, jer smo jednostavni i u svojim nastupima spontani”- kazala je Sara Rodić, član orkestra .

Ponosan na svoje učenike je dirigent Miloš Zec, koji je naglasio da su se nekoliko mjeseci intenzivno pripremali za ovaj koncert.

“Za večerašnji nastup pripremali smo se i u doba korone. Radili smo uglavnom on lajn. Mnogo truda  i rada smo uložili u sve ovo i vjerujem da će publika uživati u našem repertoaru”-rekao je dirigent orkestra Miloš Zec.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović  je rekao  da grad Prijedor polaže veliku nadu u ove mlade ljude, jer su  upravo oni  pravi predstavnici naše kulture, kako u RS i BiH, tako i u regionu. Zato će grad Prijedor i u budućnosti podržavati ovaj orkestar.

Večerašnji muzički spektakl  priređen je u sklopu “Prijedorskog ljeta kulture”.

kozarski.com