Početna Prijedorski region “Kulturno ljeto Prijedor” U spektakularnom koncertu uživao veliki broj građana

“Kulturno ljeto Prijedor” U spektakularnom koncertu uživao veliki broj građana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Trgu Majora Zorana Karlice u toku je  koncert Orkestra harmonika „Skaj glori“, na čelu sa dirigentom Milošem Zecom. Ovo je njihov drugi  samostalni koncert pred domaćom publikom, a na raznovrsnom repertoaru večeras su se našle kompozicije od  klasike i džeza do pop i rok numera .

“Ovaj prijedorski orkestar, koji broji 22 člana, simbol je  rada, truda,energije, posvećenosti, zajedništva i timskog rada. Naša misija je  da ogromnu energiju koju imamo prenesemo na naše građane. Publika nas je upravo takve  i zavoljela, jer smo jednostavni i u svojim nastupima spontani”- kazala je Sara Rodić, član orkestra .

Ponosan na svoje učenike je dirigent Miloš Zec, koji je naglasio da su se nekoliko mjeseci intenzivno pripremali za ovaj koncert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za večerašnji nastup pripremali smo se i u doba korone. Radili smo uglavnom on lajn. Mnogo truda  i rada smo uložili u sve ovo i vjerujem da će publika uživati u našem repertoaru”-rekao je dirigent orkestra Miloš Zec.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović  je rekao  da grad Prijedor polaže veliku nadu u ove mlade ljude, jer su  upravo oni  pravi predstavnici naše kulture, kako u RS i BiH, tako i u regionu. Zato će grad Prijedor i u budućnosti podržavati ovaj orkestar.

Večerašnji muzički spektakl  priređen je u sklopu “Prijedorskog ljeta kulture”.

kozarski.com