Početna Region Kuće za 25 feninga u Hrvatskoj

Kuće za 25 feninga u Hrvatskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravska opština Legrad koja se nalazi u Hrvatskoj raspisala je konkurs za prodaju nekretnina u njenom vlasništvu.

Radi se o neizgrađenim naseljima, kao i o naseljima sa kućama, od kojih je 19 u vlasništvu opštine, i čija se početna cijena kreće od oko 670 evra pa sve do 13,5 hiljada evra.

Međutim, sve nekretnine moguće je dobiti po cijeni od 13 centi (jedna kuna, odnosno 25 feninga) ako zainteresovani ispune uslove konkursa, prenosi portal Novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opština je odlučila da za jednu kunu zainteresovani mogu da kupe kuću ili zemljište ako su mlađi od 40 godine, imaju najmanje srednju stručnu spremu i stanuju u opštini Legrad.

Ukoliko ne stanuju u opštini, i dalje mogu da dobiju kuću za jednu kunu, ali ako u roku od tri godine prijave da stanuju u opštini.

Isto tako, onaj ko se prijavi na konkurs, ili njegov partner, mora da ima stalna primanja.

Cijeli konkurs dostupan je na internet stranici opštine Legrad i traje do kraja februara.

Prema riječima predsjednika te opštine Ivana Sabolića, svi oni koji ne ispunjavaju uslove za povlašćenu kupovinu, nekretnine mogu da kupe po već navedenim cijenama, nakon čega će se odabrati najviša ponuda.

“U sklopu mjera za poboljšanje demografske slike naše opštine moguće je do nekretnina doći i po cijeni od jedne kune.To uključuje i neke uslove, a najvažniji od svih je da ljudi koji kupe tu nekretninu planiraju da u njoj žive i da ostanu u našoj opštini”, rekao je Sabolić.

ASHA prodaja vozila